Miss Yetti
DJ profili
M

Miss Yetti (D)

Srijeda, 05 Travanj 2006

Diplomirani pedagog i psiholog pravim imenom Henrietta Schermall svoj prvi susret s elektronskom glazbom zahvaljuje činjenici da je živjela preko puta Delirium Rec. dućana u Koelnu(Njemačka). Inspirirana prvotno house glazbom i to pod utjecajem Jorg Burgera, Sweet Reinharda i Michaela Mayera kupila je svoje prve ploče u Deliriumu 1992-e. Zahvaljujući slučajnosti te nekim otkazima pozvana je da svira na Orion Party-u u Bottropu, gdje je oduševila prisutne te zahvaljujući fantastičnim kritikama postala rezidentom u najpoznatijem Koelnskom klubu - 'UFO CLUB'.

Putem svirki upoznaje i Thorstena Stenzela, vlasnika Liquid Recordsa te s njim poičinje kooperirati i producirati. 1994-e godine trackovi kao; IT'S A DREAM, LA PRESSION INNOVATIVE i LES YEUX postaju vodeći underground hitovi u klubovima. Počevši s produkcijom, Miss Yetti započinje i seriju vlastitih izuzetno uspješnih party-a u popularnom Wartesaalu koketirajući između housea i techna. U radu su joj izuzetnu podršku davali DJ poput PAULA COOPERA, OLIVERA BONDZIOA, CHRIS DISA i mnogi drugi, a njen style možemo nazvati mješavinom Detroita i Liquid Rec. škole. 1995. seli iz Koelna u Berlin gdje započinje studij. Zajedno s The Brainom te godine izdaje; THE UNDERGROUND KITTER, THE MISSING KNIFE i PAD UNIQUE za Berlinski label MONOKULTUR. 1996. nastupa na MAYDAYU i oduševljava publiku histerijom, euforijom te briljantnim zvukom.

Specijalno za MAYDAY kompilaciju izdaje 'NEO PREN' i nakon toga se ponovo vraća u Liquid Records uz fantastična izdanja poput; LATTAQUA, LA FEMME LOUNGE, PAINFUL EXPERIENCE, UNAGI i NEW WAYS. Shodno napredovanju u poslu 1998. godine zajedno s OSCAROM COMASOM osniva label pod imenom GOLD UND LIEBE (zlato i ljubav). Iste godine izdaje i prvi 'VERSUS EP'. Godinu dana poslije odvaja se od Oskara Comasa i producira Antonia Montanu, Neolectrica i L-Sega što rezultira da biva proglašena najboljim ženskim dj-em 1999. godine od strane čitatelja Raveline magazina. Praktično od tada traje njena neprekidna turneja po cijelom svijetu s koferom s pločama što je ne sprečava da i dalje producira.

2002. godine realizira 'HELDEN' zajedno s Die Zauberrom za vlastiti label, a iste godine kooperira s MARKOM BAILEYEM na dvostrukom cd-u za dj-sets.com. U 11 mjesecu 2002. izdaje i svoj prvi solo mix CD za Austrijski XXX label. Početkom 2003. realizira maxi single 'GANZ NACH' za vlastiti GOLD UND LIEBE te uspostavlja novi kreativni period realizirajući 'HEDONISM AND DIGITAL SEX'. Ovih dana isčekujemo realizaciju i njenog novog albuma koji je rađen u suradnji s ROBERTOM GORLOM (D.A.F) i J. BREAKEROM i to većim djelom u electro-techno maniri. Završetkom studija te magistriranjem na istom započinje i vlastitu kolumnu u Raveline Magazinu u kojoj piše o odnosu glazbe, party-a i psihologije. Čest je gost na raznim TV show emisijama vezanim uz ovu temu te sprema i doktorat u vezi s tim.

Web: www.miss-yetti.de

Miss Yetti (D)