Mr. Velcro Fastener
DJ profili
M

Mr. Velcro Fastener (FIN)

Četvrtak, 24 Lipanj 2010
Tatu Metsätähti i Tatu Peltonen, finski je elektro dvojac, poznatiji pod imenom Mr. Velcro Fastener.

Ovi mlađahni momci svoju glazbenu karijeru započinju nakon zajedničkih avantura u školskim klupama početkom 90-ih. Studio Miletos osnivaju 1997. godine, a logičan slijed bio je i osnutak zajedničkog projekta imenom Mr. Velcro Fastener, koji već iduće godine bilježi svoje prvo izdanje - Wad - za vlastitu etiketu Tie Entertainment. Odlične kritike prvog izdanja bile su povoljan vjetar u leđa i već iste godine na Tie Entertainment-u izlazi njihov drugi ep Robots 4 Life.

Odrastanje u maloj sredini gdje svatko svakog zna omogućilo im je lakši izlazak na elektronsku scenu koja je već kroz techno party-je stekla svoju publiku. Momci su od svojeg početka 1992. prošli kroz različite glazbene pravce od hard core techna i idm-a, da bi se na kraju pronašli u electru. Prednost korištenja očevog studia bila je dovoljna da se upoznaju s osnovama produkcije i korištenja hardware-a.

Nezadovoljni standardnim, ravnim ritmovima okrenuli su se prema downtempu, broken beatu, melankoličnim i atmosferskim zvukovima, koji su očigledno imali velik utjecaj na njihov glazbeni izričaj. Najviše se slušao Underground Resistance, Orbital, Drexciya, izdanja sa Warp Recordsa, te Voice Stealer i Aux 88. Neopterećeni izdanjima i trenutnim trendovima, izgradili su svoj prepoznatljiv stil i prije samog ulaska u elektro vode, s jasnim ciljem prezentacije svog rada. Sam tehnički aspekt baziran je uglavnom na instrumentima iz 80-ih, makar ih to ne ograničava u korištenju i ostalih tehnologija ukoliko imaju dobar i zanimljiv zvuk.

U vječno hladnoj zemlji s polarnom izmjenom dana i noći, atmosferične podloge, stringovi i melodična strana elektra, logične su osobine njihovog zvuka, kojeg oni sami u šali povezuju s turobnim skandinavskim mentalitetom. Naš neki zaključak nakon ove priče je da finski mentalni sklop definitivno radi.:


Web: www.myspace.com/mrvelcrofastener


autor: ghosttechnology
Mr. Velcro Fastener (FIN)