DJ profili
M

Mr. WooX (HR)

Utorak, 21 Svibanj 2013

Mr. WooX, pravim imenom Milan Vujnović, rođen u Rijeci 26.5.1988, istinski je ljubitelj jazza,bluesa i swinga koje u zanimljivom mash-up stilu kombinira sa masnim i tvrdim zvukovima hip-hopa i trip-hop. Klinac počinje slušati  hip hop: House of Pain, Cypress Hill, Funkoobiest,Gangstarr, Beastie Boys, Wu-Tang, Krs One, Public Enemy, Run DMC.  DJ-i koji su ostavili najviše traga iz tog žanra su DJ Premiere, DJ Muggs, DJ Lethal i Pete Rock.
 

Pod očiglednim smislom za dobar i kvalitetan beat i groove kreće dalje s kopanjem i tu pronalazi magloviti svijet trip hopa. Veliki je utjecaj labela Ninja Tune i svih njihovih izvođača ( Coldcut, The Herbaliser, Mr. Scruff, Amon Tobin, Dj Food, Dj Krush, Dj Kentaro, Funki Porcini ), naravno tu su i neizostavni Nightmares on Wax, Massive Attack, Thievery Corporation.

Uz sve te zvukove koje je pronalazio s vremenom, shvatio je kako bi bilo odlično spajati ih zajedno sa fantastičnim starinskim zvukovima jazza i swinga koje sluša doma za opuštanje kao što su Django Reindhardt, Miles Davies, Glenn Miller, Benny Goodman, Louis Armstrong i drugi. Kroz njegove setove možemo čuti sve te zvukove, a svoju muziku opisuje kao Swinghop, Swingstep, Electro Swing, Jazzy Jungle.
 
Mr. WooX prvi je electro swing DJ i producent u nas, član je Balkan Kolektiva, Ludwig Sound booking agencije, te londonskog labela i booking agencije FLAK Records. Na sceni je aktivan nešto više od godinu dana, a do sad je puštao u riječkim klubovma Stereo Studiju, Diskordiji, Palachu, na Hideoutu, Winter Theory Festu te u klubovima u Istanbulu, Firenci, Beču i nizu drugih europskih gradova.
 
 
 
Mr. WooX (HR)