Baner
Nic Fanciulli
DJ profili
N

Nic Fanciulli (UK)

Utorak, 08 Kolovoz 2006

Kad ljubitelji klupske glazbe raspravljaju o tome tko je najbolji mladi talent u protekle tri godine, jedno se ime stalno ponavlja: Nic Fanciulli. Nic je mladi DJ sa svježim pristupom, bavi se produciranjem i remiksanjem. Počeo se baviti glazbom sa 16 godina kada je radio u trgovini ploča i DJ-irao u lokalnim barovima svog rodnog grada Maidstona u Kentu u Engleskoj. Ondje je dobio svoju prvu priliku zahvaljujući lokalnoj instituciji Club Class. Sa samo 20 godina postao je stalni DJ i tako je počela njegova glazbena karijera kojoj je i dalje u potpunosti predan. «Izlazio sam u Club Class od dana kad se otvorio. To je bio klub zbog kojeg sam htio postati DJ. Moje najbolje sjećanje na taj klub je nastup Carla Coxa usred kojega je došlo do prekida dovoda struje. Carl je uspio uključiti monitore tako što je stavio nož u kutiju s osiguračima i cijeli je klub plesao na glazbu s monitora oko 10 minuta – tada je proradio zvuk i nastala je ludnica! Postao sam stalni DJ u Club Classu oko godinu dana nakon toga i još uvijek ondje volim nastupati kao i prvog dana. To je najbolji klub na svijetu!», rekao je Nic.
Nic je svojim nastupima u Club Classu zaslužio poštovanje DJ-a iz cijelog svijeta. Ljudi kao dvojac Deep Dish, Pete Tong i X-Press 2 bili su oduševljeni Nicovom glazbom. Nicov glazbeni talent osigurao mu je mjesto u The Gallery Turnmills, drugom klubu gdje je bio stalni DJ. Ova je pustolovina omogućila Nicu da pozove na zajednički nastup neke od DJ-a kojima se dugo vremena divio. U prosincu 2005. godine Nic odlazi u legendarni Box of the Ministry of Sound gdje nastupa dva puta mjesečno što mu je dalo izvanredni temelj da pokaže ono što najbolje zna izvan svog rodnog grada. Tijekom 2005. godine, popis klubova u kojima je Nic bio stalni DJ proširio se na Space u Miamiju, nesumljivo jedan od najboljih klubova na svijetu gdje je nastupao s DJ-ima kao što su Erick Morillo, Roger Sanchez, Steve Lawler i Sander Kleinenberg. Nic je ubrzo postao stalni DJ na „We love Sundays“ u klubu Space za ljetnu sezonu na Ibizi, a tu su još dva nastupa u Pachi za „Pure“ i 10-ti rođendan Radija 1 u Space-u…

Nic će kroz 2006. godinu biti stalni DJ u Club Crossu, MOS London; „We Love Sundays“ u Spaceu na  Ibizi; u Spaceu u Miamiju; Murettu u Veneciji - znači u samo najboljim svjetskim klubovima. Nicov producentski rad i remiksevi pod imenom Skylark and Buick pokazao se presudnim u njegovom napredovanju kao glazbenika i DJ-a. Skylarkova „That's more like it“ osvojila je titulu „Essential new tune“ na showu Pete Tonga u kolovozu 2003. u sklopu kojega se odabirala najvažnija nova snimka. Tim je proznanjem Nic Fanciulli utemeljio svoj ugled kao netko na koga treba pripaziti. Ovo postignuće pojačano je ponovnim izdanjem Tears for Fears „Shout“, snimke koja je diljem svijeta prepoznata kao „naj“ snimka Ibize 2004.

Nastavila su se priznanja za Nic Fanciullija nakon Buick Projects „Drop Da Beat“ i „Chancer“ te remikseva za Kylie Minogue i Tima Maasa. Njegovi najnoviji projekti uključuju mikseve za Tierfschwarz, Steve Lawlera, Underworld, Soul Mekanics, Ruler of the Deep, Wally Lopez i druge… U listpadu 2004. Nic je DJ miksom na Mixmag „live“ nastavio tragom Carla Coxa, Moby-a i Laurent Garnier-a da bi se kasnije uključio u legendarni tim „Renaissance“ kojeg čine Sasha, John Digweed i Deep Dish. Dupli CD izašao je u rujnu 2005. godine i to je jedno od Nicovih najvećih postignuća do sada koje uključuje i veliku turneju po Aziji, SAD-u, Europi... Ova je kompilacija puno puta hvaljena u medijima – prvi CD uključuje laganiju glazbu, a drugi je klupski mix za kojeg očekujete da Nic pušta na svojim nastupima. CD je postigao izvanrednu prodaju za debitantski album i ekipa Renaissanca oduševljena je te očekuje ponovnu suradnju s Nicom u 2006. godini.

Krajem listopada 2004. Nic i Andy Chatterly osnovali su „Saved Records“, produkcijsku kuću za „Skylark and Buick Project productions“ a budući singlovi uključuju James Talkov „Love That Acid“, Paolo Mojov „Rakus“ i Audio Fly „Do You Hear“. „Puno je neotkrivenih talenata po cijelom svijetu i želja mi je pomoći novim klincima da nijihova glazba dobije priznanje koje zaslužuje“, rekao je Nic. Nic je posljednje dvije godine jedan od stalnih dance DJ-a na BBC Radiju 1 i nastupao je na nekima od njihovih evenata kroz to vrijeme.

Web stranica: www.nicfanciulli.com
 

Nic Fanciulli (UK)