Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
Pendulum
DJ profili
P

Pendulum (UK)

Petak, 26 Ožujak 2010
Pendulum osnivaju 2002. godine u Perthu, u Australiji tri glazbenika koja dijele slicnu viziju i glazbeni background – Rob Swire, Gareth McGrillen i Paul „Et Hornet“ Harding. Popularnost stjecu vec prvim hit singlom „Vault“ koji osvaja klubove i ljubitelje drum'n'bassa, a kojeg Knowledge Magazine proglasava najboljim singlom 2003. Uslijedili su singlovi „Trail of Sevens“, „Spiral“ and „Ulterior Motive“, „Back to You“, „Still Grey“.... Pendulum se seli u Veliku Britaniju i 2005. godine izdaje album prvijenac „Hold Your Colour“ koji donosi hitove kao sto su „Tarantula“, „Slam“ i „Another Planet“, a koji se prodaje u vise od 300.000 primjeraka.

Uspjeh Penduluma se nastavlja, potpisuju za Warner Bros./Ear Storm te izdaju hitove „Granite“ i „Propan Nightmares“ koji najavljuju njihov drugi album. „In Silico“, izdan 2008., zasjeda na 2. mjesto ljestvice albuma u Velikoj Britaniji i samo u prvom mjesecu prodaje doseze zlatnu nakladu. Pendulum potvrdjuju svoju popularnost svirajuci na nizu festivala u Europi i Sjevernoj Americi, pred mnogobrojnom publikom koja je znala doseci cak 50.000 ljudi. Sljedece godine izdaju live album „Live at Brixton“, CD/DVD set koji zabiljezava jedan od njihovih najboljih live nastupa. Njihov najnoviji studijski uradak, najavljen za svibanj, nosit ce naziv „Immersion“, a predstavit ce ga na Tuborg stageu T-Mobile INmusic festivala.

Pendulum cine: Rob Swire (vokal/synth/producent), Gareth McGrillen (bass/DJ), Perry ap Gwynedd (gitara), Paul „El Hornet“ Harding (DJ), KJ Sawka (bubnjevi), Ben Mount (MC).
Pendulum (UK)