Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
DJ profili
P

Petar Dundov

Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018

Ako govorimo o elektroničkoj glazbi i technu, Petar Dundov po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh glazbenih izvoznih proizvoda.


Kao DJ i live performer nastupa u klubovima i na festivalima diljem svijeta (Berghain, Tresor, DC 10, Womb, Fuse, Melt, Time Warp, Awakenings, Labyrinth, Dimensions, Unsound, I Love Techno, Exit, Rainbow Serpent Festival, itd.). Danas iza sebe ima veliki broj 12” singlova, te pet samostalnih albuma, na kojima je prema brojnim kritičarima techno glazbu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radovima skladatelja poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra.Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovim  albumima “Escapements”, "Ideas from the Pond", “Sailing Off The Grid" te na posljednjem "At The Turn Of Equilibrium" objavljenom na kultnoj belgijskoj etiketi Music Man.

Korisni linkovi:
http://www.petardundov.com/
http://www.facebook.com/dundov
http://www.soundcloud.com/petardundov
 

Biografija iz 2011.g.

Osnivač Perfectiona, kultne organizacije na koju je doveo najkvalitetnija svjetska techno imena u Zagreb. Za sobom nosi velik broj nastupa u poznatim europskim techno klubovima.


Prvi maxi objavio je za berlinsku etiketu "Formaldehyd Records". 1996. osniva projekat Brother's Yard sa idejom da razdvoji techno zvuk na svoje osnovne komponente i ponovo ih sklopi na novi, eksperimentalni način. Usljedila su izdanja na eminentnim techno etiketama "Absense" i "PV" (Pascal F.E.O.S.). "Federation Of Drums" i "Delirium Red". Formirajući projekt Tika Taka (Dundov / F.E.O.S.) za novoformirani label "Phono Elements", Petar dokazuje da je majstor i u nešto mekšoj techno i tech-house produkciji. 2001. objavljuje svoje ambijentalne radove za Jeff Millsovu etiketu "Tomorrow". Album "Sculptures 1-3" predstavlja vanvremenski koncept sa filozofskim pristupom zvuku kao formi. Potpisao je ugovor i za prestižnu belgijsku etiketu "Music Man" za koju objavljuju izdanje "Libra EP" kao i remixe "Travels" Damon Wild-a.

Tu je i remix za Toni Rios-a (Un Hueno) objavljen na etiketi "Danza Electronica". ‘Escapements’ je naziv njgovog prvog studijskog albuma, koji uključuje legendarni singl ‘Oasis’, uradak koji je podržala svjetska underground elita (Timo Maas, Sasha, Dubfire, Ben Clock i drugi). Remiksira Alana Fitzpatricka i njegov singl ‘Reflections’, koji je potpisan za legendarnu izdavačku kuću Bedrock Records. Isti remix našao se i na Bedrock 11 kompilaciji koju predstavlja John Digweed.

Krajem 2010. godine Petar predstavlja novi singl, atmosferičnu techno vožnju nazvanu ‘Distant Shores’ i pronalazi svoje mjesto u chartovima Guy J-a, Laurent Garniera, Sven Vätha i ostalih kolega koji godinama podržavaju njegov rad. U ovoj godini u zagrebačkom klubu Sirup nastavio je s klupskim programom „Petar Dundov i prijatelji" na kojem Petar, kao rezident programa nastupa s prijateljima s domaće elektronske glazbene scene.

Latest tracks by petar dundov