Reno
DJ profili
R

Reno

Utorak, 02 Svibanj 2006

Reno je svojim dugogodišnjim radom stekao reputaciju izuzetno kvalitetnog DJ-a, te je  sukladno tome postao i jako popularan¸, no kako ga popularnost ne bi za sobom povukla u «mainstream», osnovao je Groove Library, a njegova dosadašnja postignuća, samo su olakšala razvitak cijele priče, tj. novog poglavlja njegove muzičko-životne kajdanke. Prve kontakte sa klupskom publikom ostvario je 1995. godine u legendarnom dalmatinskom klubu «Capella», te je iste godine zavladao zadarskom klupskom scenom na kojoj je konstantno prisutan sve do 1998. U Amsterdamu je 1997. godine osnovao agenciju «Studio Flash Back Amsterdam» koja ga zastupa i danas, kao i druge DJ-e iz Renove priče. FBA radi i marketinške planove za mnoge firme sa urbanim prepoznavanjem kulture i glazbe, te razne oblike promocija.FBA se ne bavi bookingom, već isključivo zastupanjem kvalitetnih kuća i umjetnika te promoviranjem istog  kroz clubing house kulturu.

Kako se dobar glas daleko čuje, o njegovom se umijeću rukovanja pločama čulo i do Berlina gdje je nastupio na Love Parade 1999. i 2000. gdje je predstavljao cjelokupnu hrvatsku elektronsku scenu. Do 2000.te godine nastupao je sa Trance glazbom, a nakon toga sve do danas nastupao je kao house DJ sa tri različita seta; Latino-Brasil House, Sexy House Music i Progressive Alternative House sa kojim je nastupao samo na festivalima u inozemstvu.

Uz nastupe po klubovima širom Europe, a posebno se pamte nastupi u «Sage Clubu» u Berlinu, DJ Reno je sa svojim suradnicima iz  studija FBA (Studio Flash Back Amsterdam) organizirao spektakularan doček Nove 2000.te godine u Dubrovniku pod nazivom «Back to the future 2000», a o čemu su izvijestili gotovo svi domaći i inozemni mediji, dok je od strane MTV-a i CNN-a doček novog milenija u Dubrovniku proglašen najboljim novogodišnjim partijem u svijetu. Otvaranju kulturne razmjene sa istočnim susjedima pridonio je i DJ Reno sa svojim nastupima po beogradskim klubovima koji su počeli 2000. da bi kulminirali 2005. na EXITU, najvećem open air festivalu u Europi, gdje je nastupio sa Groove Library čiji je set naišao na odlične kritike. Od 2000. DJ Reno je i službeni DJ  poznatih brandova «Skechers» i «Levi's» te je nastupao s najeminentnijim imenima svjetske klupske scene. Nakon što je 1997. godine definirao stil glazbe sexy house music, trenutno sa «Groove Library»  radi na definiranju Alternative Housea, koji je jedna od podvrsta Progressive Housea sa punk prizvukom. Uz izrazito kvalitetne sekcije DJ-inga (DJ-producer i Producer DJ) isprepliću se i similarni stavovi članova pojedinih sekcija koji su za svoj život izabrali muziku na kojoj trenutno rade.Stoga su zvukovi koji izlaze iz «Groove Library» iskreni i originalni te nepretenciozni.

Kao što svaki slikar slika svoju sliku, svaki pjesnik piše svoju pjesmu, tako i ovdje svaki DJ radi svoju muziku koja se pak isprepleće i nadopunjuje sa muzikom drugog DJ u sekciji. Prvih dvanaest godina svog rada  Reno je zabilježio na sedam promo CD-a iako je materijala za barem još toliko, no Reno svoju muziku najviše voli puštati «u živo» na nastupima. Narednih dvanaest godina je pred njim, a pozitivne recenzije minulog rada, Love parade 1999, Love parade 2000,  Back To The Future, EXIT 05, FLASH BACK i ostalo, ulijevaju nadu da je pred nama jedno novo još plodnije razdoblje. Izuzetno cijenjen od mnogih poznatih DJ-a, omiljen kod publike koja cijeni dobar i iskren zvuk, DJ Reno je ipak izbjegao glamour i slavu domaćih «soup» rubrika te ostao u sjeni svog mota; «Ostavi poruku i ostani anoniman-budi umjetnik».

Reno