Baner
DJ profili
S

Stuart Geddes (UK)

Subota, 16 Travanj 2011

Doznali smo više o Stuartu Geddesu, ključnoj figuri underground house i techno scene u Londonu, glazbeniku koji je svirao u zagrebačkom Sirupu na after partiju Faithlessa i rođendanu Reforma.


Zajednički sa Rob Starom je suosnivač najrespektabilnije, najuspješnije i najdugovječnije klubske večeri koja je ikad postojala u Londonu - Mulletover. Isprva to su bili partiji na tajnim lokacijama a kad se počelo okupljati i do 2000 posjetitelja Mulletover je postao ključni događaj londonskog noćnog života. Također mnogi Geddesa poznaju kao umjetničkog direktora i osnivača slavne etikete Murmur gdje je pokazao kreativnost te odličan instinkt za prepoznavanjem talenata čime je sagradio reputaciju ove kuće vrlo visoko, prvo u Londonu a kasnije i na svjetskoj sceni.


Kako je etiketa izdavala tone dobrog materijala od singlova do suradnji vrsnih producenata, tako je i Geddes objavljivao svoje radove u suradnji s dvojcem Audiofly kao Rekleiner ili kao solo izvođač. Na etiketi su tada izdavali i Tom Demac, Nick Curly, Nima Gorji, Simon Baker.

Klubske večeri ove etikete bile su udisaj svježe glazbe na već dosadnoj londonskoj sceni čime su partiji opet dobili neku posebnu važnost. Mulletover je proslavio slavi 7. rođendan.

Pronašli smo na netu jedan Geddesov label mix iz 2010.g.
Download!

Stuart Geddes (UK)