Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
DJ profili
T

Technasia (F)

Četvrtak, 25 Rujan 2014

Charles Siegling već 13 godina pod imenom Technasia uveseljava sve prave clubbere svojim profinjenim istočnjačko zapadnim produkcijama, u kojima spaja najbolje od pariške scene, preko Hong Konga pa nazad do europskih techno klubova.


Jedan je od najtraženijih underground dja koji virtuoznost ispoljava na 4 playera. Technasia je ime iza kojeg se krije francuski DJ Charles Siegling, a sve do prošle godine društvo mu je pravio i Amil Khan iz Hong Konga. Poslije susreta u Kini, tijekom 90-ih, njihova početna radna ideja bila je da stave jugoistočnu Aziju na mapu plesne elektronske muzike, a sa svojim duom su započeli 1996. godine. Kineski član se u međuvremenu posvetio obitelji, ali  još uvijek vodi računa o managementu njihova labela. Kroz cijelu dekadu umjetničkog stvaranja, trudeći se da njihov zvuk asocira na jugoistočnu Aziju, napravili su i nekoliko “klasika” kao što su Hydra, Descent ili Force. Njihov glazbeni izričaj vuče korijene iz glazbe Yellow Magic Orchestra, Coila, Xymoxa, Einstuerzende Neubautena i nezaobilaznih Depeche Modea.

Prije su kao duo bili poznati po live nastupima, a takvu praksu i danas je zadržao Charles Siegling kao solo izvođač. Sa svojim uvijek zanimljivim live nastupima, ovaj duo obišao je cijeli svijet, a kao rezidenti nastupali su u klubovima poput Womba u Tokiju, Nitse u Barceloni i Rex Cluba u Parizu.
 Prvi album za europsko tržište "Future Mix" kojeg su izdali 2001. godine postavio ih je na sam vrh većine prestižnih techno DJ lista. Iste godine, berlinski “Musik and Machine Awards” dodijelio im je nagrade za najbolji album pod nazivom "Future Mix", za najbolji singl "Force" i za najbolji novi sastav. Iza njihovog rada stoje i dvije izdavačke kuće “Sino” i “Star Tracks” koje su svijetu predstavile mnoga tek nadolazeća producentska imena.

2002. izašao im je album „Recreations“ s remixevima hitova s 'Future Mixa', a 2007. izdali su i album „Popsoda“. Njihove ploče nalaze se u torbama vodećih svjetskih techno imena među kojima su Dave Clarke, Carl Cox, Jeff Mills, Sven Vath, Richie Hawtin. U novije vrijeme stigao je i treći studijski album "Central" koji predstavlja inteligentni techno odnosno kombinaciju melodičnih osjećaja i energičnih ritmova. 2012.g. Siegling se pridružio Vagabundosima pod vodstvom Luciana, te se očekuju prva izdanja na Cadenzi i svirke na Ibizi.