Baner
DJ profili
V

Valentino Kanzyani (SLO)

Subota, 01 Travanj 2006

Valentino Kanzyani uz Umeka poznat je kao vodeći slovenski DJ i producent što se tiče techno, a u posljednje vrijeme i tech house muzike.


Na Valentina se više ne smije gledati kao na “običnog slovenskog DJ-a”. Iako nekoliko koraka iza, uspješno prati dinamiku proboja na svjetsko tržište koju je postavio Umek – najveća zvijezda slovenske klupske scene. Valentino je DJ i producent svjetskog glasa, bilo da kvalitetu vrednujete odabirom glazbe, tehnikom miksanja ili kvalitetom produkcije.

DJ karijeru Valentino je započeo davne 1991. godine puštajući mainstream glazbu (“La Bamba” i slično) u klubu “Tivoli” u Portorožu. Tada mu je bilo tek 16 godina. S vremenom sve više prelazi na elektronsku glazbu – poglavito techno. I to ne bilo kakav, već izvrsno plesni funky techno.

Iz Slovenije nam je nedavno stigao novi podcast u režiji dragog nam Valentina Kanzyanija koji je i ovaj put svojim preciznim odabirom i doziranim seciranjem zvukova otkrio svu melodičnost elektronske glazbe.

Nedvojbeno je jedan od rijetkih producenata koji je u stanju pojačavanjem glavne melodije još više istaknuti sporedne isprepletene beatove čime ističe svoju svestranost pa mu bez obzira na stil glazbe koji u ovom trenutku odabrao i kombinirao jednostavno morate vjerovati.

Ova tech house priča ima prizvuk engleskog „Fabrica“, a na trenutke potpuno zaboravite da slušate Kanzyanija kojeg smo navikli vezati za drugačiji, brži ritam. Odmak u glazbi u ovom podcastu pokazatelj onog čime se Kanzyjani danas bavi te izravna posljedica suradnje na novom labelu Kave Sound iz Londona.

Web: www.recycledloops.com
MySpace: www.myspace.com/valentinokanzyani

Valentino Kanzyani (SLO)