Baner
DJ profili
V

Vince Watson (UK)

Četvrtak, 25 Rujan 2014

Vince Watson u glazbi je od tinejdžerskih dana kada je na srednjoškolskim zabavama vrtio setove ispunjene hip hopom i ranim houseom, a istovremeno je polazio poduke iz klavira na Kraljevskoj akademiji za umjetnost, glazbu i dramu u rodnom mu Glasgowu.


Utjecaji mladenačkog mu glazbenog ukusa čuju se itekako u njegovoj produkciji koju odlikuje stilizirana uporaba stringova, te elegantna pače zavodljiva ambijentalnost koja pak proizlazi iz njegove umješnosti na klavijaturama i umijeću spajanja klasičnosti sa suvremenom elektroničkom glazbom, što ga je pak dovelo do suradnje s vodećim detroitskim artistima.

Kao glazbene uzore Watson navodi Herbieja Hancocka, Derricka Maya i Jeana Michela Jarrea, a prvi mu je EP, "Innovations", izašao davne 1995. godine na labelu Davea Angela, Rotation Records da bi mu 1999. godine izašao debitantski album, "Biologique". Škot je otada nanizao preko 70 EP-a na renomiranim etiketama kao i sedam albuma, a najnovijeg je datuma onaj "Serene" iz 2013. godine izašao na labelu Pyramids of Mars. Watson i sam ima label, Bio Music, na kojem su dosad izdavala mnoga imena uz konstantnu podršku imena kao što su Laurent Garnier, Carl Craig, Kirk Degiorgio ili Shawn Rudiman. Nedavno je pokrenuo i sestrinski label, Everysoul.

Recentna izdanja su mu singlovi It's Not Over EP na e-Planet, Aurelon 10 / Magma na Bedrocku kao i Planet Funk na Poker Flat-u. Rezidentni je dj u kultnom berlinskom klubu Tresor sa svojim projektom Radio Drama.

Vince Watson (UK)