Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
Zarkoff
DJ profili
Z

Zarkoff (HR)

Nedjelja, 12 Listopad 2014

Početak priče o projektu Zarkoff kreće 2003. godine.  Prvo predstavljanje javnosti odvija se 2004. kada su održani prvi nastupi – što u rodnom Sisku što u Zagrebu, a 2005. se počinju realizirati i u regiji – Exit Festival, Beograd, Budimpešta.


Izdavanje prvog EP-ja dogodilo se 2006. godine. Sam naslov ''Are You Amused'' najbolje opisuje radnu atmosferu prilikom njegovog nastajanja. Naime Saša Rajković koji se krije iza ovog pseudonima, priznaje kako je Petar Dundov glavni i odgovorni ''krivac'' za miksanje u Neumatik studiju, dok je on bio taj koji je uglavnom sjedio i gledao što ovaj radi. Zvučni zapis ove suradnje objavljen je na vinilu u izdanju ''Home Madea''.

Nakon godinu dana preslušavanja prvog EP-ja, 2007. godine odlučno se krenulo u snimanje drugog – ''Acid Sun''. Provjerenu shemu miksanja i surađivanja s drugim DJ-ima odlučio je iskoristiti i ovaj put. U suradnji s Le Chocolat Noir pokreće projekt Florence Foster Fan Club tj. FFFC. Udružuje se i s duom Dekolaž te zajedno kreću na mini turneju po Njemačkoj koja je rezultirala redovitim angažmanima po klubovima u Berlinu nekoliko puta godišnje.  Kako vjerni fanovi ne bi ostali zakinuti, a glazbeni izričaj ovog novonastalog dvojca ne bi ostao nezabilježen, 2008. godine snimljen je prvi album u vlastitoj produkciji pod nazivom ''Everyday Theatre''. Zaredali su se nastupi po regiji te im je prepoznata kvaliteta od strane ''Enfant Terrible Recordingsa'' s kojima surađuju na kompilaciji za Radio Resistencia. Sve je rezultiralo turnejom po Nizozemskoj gdje redovito nastupa svake godine.

Dvojcu u 2009. godini postaje pretijesno u regiji i na starom kontinentu te održavaju nastupe u Riu de Janeiru i Sao Paulu. Takav razvoj događaja uslijedio je nakon izdavanja albuma prvijenca za brazilski ''Wave Records''. Iste godine izlazi i prvo Zarkoff izdanje za ''Adriatiko Recordings''.Godina 2010. obilježena je kao radna i plodna. Nastavila se suradnja s ''Adriatiko Recordingsom'', a redala su se i nova izdanja za ''Black Leather Records'' te ''Unhoerbar/Solar One Music''. U stvaralačkom zanosu prepuštaju se izazovima snimanja materijala i početku rada na novom FFFC albumu.Uspješan niz nastavlja se i u 2011. ''Romance Moderne'' je slijedeći u nizu label za kojeg FFFC izdaje. Povratkom na rodni kontinent zaredali su se nastupi po Belgiji, a Saša se odlučuje na suradnju s Alden Tyrellom i Mr Paulijem kojima je za projekt Sumerian Fleet nedostajao još samo njegov glas. Naredne 2012. stvari se još više zahuktavaju, a uspješno kreativno izražavanje započinje svoju ekspanziju. Izlazi drugi album ''Asymmetric'' kojeg FFFC izdaje ponovno za ''Wave Records''. Zarkoff u vlastitoj produkciji izdaje mini album ''Departed'' te započinje suradnju s Popsimonovom na njenim izdanjima za ''Enfant Terrible''. Njegova  glazbena stvaranja sve više preuzimaju tehničku i autorsku ulogu u suradnji s H. Muellerom i DJ Stingrayem na projektu NRSB-11 objavljenom za ''WeMe Records''. Objavljeno je izdanje na zagrebačkom DIY dizajnerskom labelu 0,5, a suradnja ostvarena sa Sumerian Fleetom izdana je na ''Sturm Bricht Los EP'' za ''Creme Organization''.Remix odradjen za Neud Photo izdan je u obliku vinila za ''Kraftjerkz'' 2013. godine. Zaredale su se mini turneje po Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji i Njemačkoj. Nova izdanja, nastupi i sve što dolazi u paketu djelovanja jednog aktivnog glazbenog znalca, ponukali su Sašu da na mjesec dana izabere Berlin za svoje mjesto boravka. Daje si oduška kao ulični glazbenik te na taj način sabire svoje misli i novonastale ideje te s njima kreće u nove izazove. Vraća se u Hrvatsku i osniva studio Sensorium s kolegama iz Zagreba i Siska (LCN, Microslav i Damir Šimunović.) Uspješna suradnja s ''Home Made'' labelom se nastavlja kroz prvi mastering angažman.

2014. je u znaku novih suradnja, tako je izašao novi album Sumerian Fleeta u izdanju ''Dark Enteriesa''. Godina je bila plodna i za suradnju s Popsimonovom te je izašao album „Die Brucke“ za ''JAM Traxx'', također i na kompilaciji Gooliad Electra nalaze se dvije trake iz Zarkoffovpg studija.  U međuvremenu radi se na masteringu za ''Creme Organization'' i  ostalim  projektima Sensorium studiju.