Skip to main content
  • alt

10 dana do 10. Outlook Festivala koji najavljuje spektakl u Areni

Kako bi se prvo dvoznamenkasto izdanje jednog od vodećih svjetskih glazbenih događaja koji slavi bass glazbu i soundsystem kulturu, Outlook Festivala lansiralo upravo onako kako takvoj proslavi i priliči – spektakularno, glasno i nezaboravno, u srijedu 6. rujna u pulskoj Areni održat će se nesvakidašnji koncert otvorenja kojeg predvode sjajne glazbene veličine.

Piše: 


alt

Za ovu priliku organizatori su u Areni izgradili najveću i najimpresivniju pozornicu koju su ikad isproducirali veličine 28×14 metara. Na istoj će se u toku večeri izmjenjivati jedan za drugim pripadnici samog vrha bass glazbe Dizzie Rascal, pionir grimea koji je na specifičan način u svoj rad inkorporirao garage, hip hop te r&b i dobitnik Mercury nagrade pozornicu će dijeliti s pet svojih glazbenika. Američki majstor eksperimentalnije elektronike i hip-hopa DJ Shadowu jednakoj će mjeri impresionirati posjetitelje svojim performerskim bravurama kao i vizualnim dijelom nastupa raskošno postavljenim na brojne bliješteće LED ekrane. Svojevrsna kruna koncerta otvorenja bit će nastup Outlook Orchestra koji se sastoji od impresivnih 56 članova, odnosno 21 glazbenika i čak 35 vokalista među kojima kojeg čine mnogobrojni velikani hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace Andya, Roots Manuve, Mad Professora, Dawn Penn, Congo Nattya, Pharoahe Moncha i mnogih drugih.

alt

Orkestar je nastao u čast proslave desetgodišnjice Outlook Festivala, premijerni koncert s velikim se uspjehom održao ove zime u Londonu, a za pulski repertoar pripremljeno je čak 100 minuta obrada najomiljenijih bass i sound system hitova s plesnih podija!

Povoljnije regionalne ulaznice za Arenu u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima, a blagajne kod Arene radit će od ponedjeljak i utorak od 15:00 do 21:00 te u srijedu od 15:00 do 23:30. Cijena ulaznice je 325 kn.

alt
 
Na velikom koncert otvorenja izmjenit će se preko 60 izvođača na sceni

Nakon simboličnog otpuhivanja rođendanskih svjećica u pulskoj Areni, proslava se u četvrtak 7. rujna nastavlja na štinjanskoj ljepotici – tvrđavi Punta Christo, okolnim zemaljskim pozornicama te na morskoj pučini kojom će ploviti party brodovi. U četiri festivalska dana nastupit će 315 glazbenika, a neki od njih publici će se predstaviti u više svojih izdanja. Popularna Beach pozornica glazbenicima daje priliku da sviraju svoje ležernije setove, savršene za uživanje na kasnoljetnom suncu uz pogled prema brijunskim otocima i već legendarnom štinjanskom zalasku; nastup na jednoj od noćnih pozornica prilika je za energični DJ i producentski showcase dok brodski party često iznjedri neke od najnezaboravnijih i najneuobičajenijih nastupa i provoda.
{youtube}d_dc9iRQqiE{/youtube}

Među najboljim svjetskim hip-hop, dub, reggae, drum&bass, dubstep DJ-ima, producentima, MC-jevima i svim članovima soundsystema, iz ovogodišnjeg line-upa posebno izdvajamo premijerni festivalski nastup prekaljenog američkog hiphopera Ghostface Killah, člana kultnog Wu-Tang Clana. UK grime scenu predstavit će brojni glazbenici, od predvodnika poput Wileyas Hollow Manom, Giggsa, Newham Generalsa, Championa i Spookya kojima će na mikrofonima vjetar u leđa davati MC veličine poput Flowdana, Riko Dana, Flirta D, Killa P, a predstavit će se i grime podmladak.
{youtube}fgjwAtHbgKI{/youtube}

Dub i reggae osnova su festivalskog glazbenog DNK, pa će se tako i ove godine na pozornicama izmjenjivati za reggae karakteristične antiratne poruke mira i ljubavi i duboki dub zvukovi koje će predstaviti vrstan selektor i znalac Adrian Sherwood, svestrani dub majstor The Bug koji redovno nastupa s glasnom i nezaustavljivom vokalisticom Miss Red, puni sastav Gentleman’s Dub Cluba, dubstep srodnici Commodo, Mala i Cokite Plastician. S pozornica će propovijedati i rado slušani majstori mikrofona David Rodigan, Roots Manuva, Loyle Carner, Congo Natty i Pharoahe Monch.

alt
 
Tvrđava Punta Christo kod Pule dom je Outlook festivala već osam godina

Ovogodišnji line-up krije i izuzetno veliki broj glazbenica koje predvodi dvadesetčetverogodišnja Princess Nokia. Autorica hitova Tomboy i Brujas te prenositeljica feminističkih poruka usmjerenih na osnaživanje ženskog dijela publike i prosvjetljivanje muškog, u Pulu dolazi na krilima izuzetno uspješne europske turneje. Devetnaestogodišnja Britanka Jorja Smith već je osvojila publiku svojim milozvučnim pripovijedanjem kao i elokventnim komentarima o različitim društvenim, ali i privatnim problemima. Njihova kolegica portugalskih korijena i francuske adrese, Nidia, majstorica je adrenalinskog plesnog zvuka koji vješto spaja grime, afrički kuduro, batidu, kizombu – pravce koje svijetom šire i lisabonske ghetto legende DJ Marfox i DJ Nigga Fox. Izdvajamo i utjecajnu Josey Rebelle, karakterističnog tech-house zvuka s ozbiljnim disko zaokretom, kao i kraljicu reggae klasika Dawn Penn sa Soom T i opaku MC Evu Lazarus.

alt

Domaći i regionalni predstavnici svih glazbenih bass varijacija bit će nezaobilazni na ovogodišnjem Outlook Festivalu i to počevši s Aria pozornicom, smještenom na samom ulazu u tvrđavu, gdje će u petak 8. rujna jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala – Seasplash, ugostiti veliki broj svojih glazbenih prijatelja. Premijerni nastup na festivalu imat će Edo Maajka, tik pred izdavanje sedmog studijskog albuma, a domaći i regionalni glazbenici Filip Motovunski, Bamwise, Rahmanee, Egoless, Digitron, Brada Selecta, Roots In Session, Funk Guru i mnogi drugi njihovi kolege koji redovno oplemenjuju festivalski line-up predstavit će nam svoje ovosezonske glazbene repertoare.

alt

U pretprodaji su povoljnije regionalne ulaznice, po cijeni od 850 kuna za sve dane festivala (festivalska ulaznica ne uključuje i koncert otvorenja) dok su regionalne ulaznice za koncert otvorenja po cijeni od 325 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima. Na festivalskim blagajnama bit će moguće kupiti 3-dnevne ulaznice (700 kn), 2-dnevne ulaznice (500 kn) i jednodnevne ulaznice (250 kn) isključivo na dan koji se odabere.

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop