Skip to main content
  • Pytzek
  • 28.03.2011.

15 novih imena na Share by Night

Svoje gostovanje na SHARE konferenciji potvrdilo je još umjetnika iz domene napredne elektronske muzike a među njima je i predstavnik iz Hrvatske – Pytzek, rezident zagrebačkog Sirupa i gost house floora na rođendanu Klubske Scene u Boogaloo klubu 2. travnja.

Piše: 

Naslovna foto

Pytzek


Iste večeri kada i Tricky, na glavnoj bini Doma omladine zasijat će i Metronomy, bend poznat po spektakularnim scenskim nastupima u svjetlećim odjelima. Ovaj instrumentalno elektronski sastav svoj rad naziva plesnom umjetnošću, a slijedeći skok u njihovoj plesnoj evoluciji obilježit će prepoznatljivim sintetičkim bubnjevima koji potiču na ples. Metronomy usavršava umjetnost živih nastupa, čime dokazuju da i elektronski bendovi mogu prirediti energičan i autentičan živi nastup.

Još jednu osobnu muzičku evoluciju publici Doma omladine predstavit će i King Midas Sound. Vokal Kevin Matina koji pjeva o mraku i životu u velikom gradu, udružen je sa Roger Robinsonovim osvajanjem novih teritorija u muzici. Spoj njihovih vještina i perfekcionistički duh učinili su ih vodećim dubstep duom današnjice.

Ljubitelje housea željne inovacije obradovat će gostovanje Isolee-a na 20/44. Neki ga nazivaju microhouse majstorom, a ima i onih koje najviše interesira njegov ukus za ambijent techno. Istraživanjem odnosa zvuka i prostora, Isolee kreira energične i često apstraktne kompozicije, trenutno vrlo popularne na svjetskim plesnim podijima. Jazzie B, osnivač legendarne grupe Soul II Soul nastupit će u klubu Plastik. Kreator hita “Back to life (However do you want me)” i dan danas nastupa na svjetskim turnejama pod imenom ove legendarne pjesme. Njegov aktualni muzički rad predstavlja svojevrsno putovanje kroz život i vrijeme britanske muzičke scene. Kao magnat stare škole soula, Jazzie B eksperimentira i sa elektronskim žanrovima i hip hopom, a njegov nastup u Plastiku predstavlja jedinstvenu priliku da se osjeti originalan duh Londonske DJ scene.

Potvrđen je i nastup Alex Smokea uživo, koji će zadimljen i ezoteričan ambijent njegove muzike preniieti na podijima Tubea. Jedan od 50 svjetski najtraženijih DJ projekata – Motor City Drum Ensemble, nastupit će na 20/44. Potvrđeni su i nastupi Martineza, Brey, Matthew Hoaga, 8bitch aka Nightwave, Chateau Flight, kao i popularnog beogradskog rok tria Petrol i slovenačkog kolektiva Tetkine radosti.

Ovu su samo neki od 50 do sada potvrđenih izvođača koji će nastupiti na SHARE by night with Tuborg.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2