Skip to main content
  • alt
  • 14.07.2015.

190.000 ljudi na 15. rođendanu Exita!

4 dana i noći su prošla, Novi Sad je urlao, Novi Sad nije ni oka sklopio! Jučer u 8 ujutro ispraćen je jubilarni 15. po redu Exit koji je oborio sve rekorde.

 
Kroz svoja vrata u ovih je nekoliko dana propustio 190 000 duša. Nakon svečanog vatrometa uslijedio je nastup koji su željno čekali svi koji su nestrpljivo gledali u svoje karte tjednima ranije, prevrtali ih po rukama i nabrijavali se. Ultimativni elektronički band koji je promijenio naličje glazbe, Faithless, preuzeo je pozornicu mts Dance Arene i slaveći svojih 20 godina šetnje elektroničkom autocestom čestitao Exitu na njegovih 15.

alt

 
Hodajuća karizma Maxi Jazza  i matrona svega glazbenog okupana blaženstvom onih koji mogu, Sister Bliss, složili su najbolji light show festivala Ređali su se hitovi „Salva Mea“, „God is a DJ“, „Music Matters“ a poblika je eruptirala oduševljenjem kada su se začuli taktovi vjerojatno najprepoznatljivije elektroniče himne ikad, “Insomnije”, koju je poblika proglasila najhitom festivala. Kraj festivala završio je Maxijevom altruističnom porukom pjesmom „We Come 1“ uz Maxijevu rečenicu okupljenoj publici iz svih dijelova svijeta: „If we want to get peace done, we must become one“.

alt

 
Rođendansko slavlje posebno su uveličali Capital Cities koji su zamolili organizacijski tim festivala da im se pridruži na sceni kako bi im čestitali 15. rođendan i otpjevali zajedno planetarni hit „Safe & Sound“ na opće oduševljenje prepune glavne pozornice! Prije kalifornijskih alter-pop majstora i njemački indie-rock duo Milky Chance su održali odličan nastup uz zborsko pjevanje megahita „Stolen Dance“! Završnu večer na mts Dance Areni obilježio je živi nastup elektronskih legendi Leftfiled, nakon kojih su uslijedili jutarnji setovi službeno prvog i drugog mjesta s Resident Advisor liste, berlinski mag Dixon i fenomenalni duo Tale of Us. Čast da zatvore Exit na mts Dance Areni imao je duo Simian Mobile Disco u posebnom „back2back“ setu s Romanom Flugelom!

alt

 
Kulminaciju X-Bass programa priredili su Zomboy i Critical Soundsystem prevođeni ruskom zvijezdom Eniejem koji je imao posebni set i na No Sleep Novi Sad pozornici uz kolegu Bopa, dok je Fusion stage ugostio Kolju i Grobovlasnike, Ramba Amadeusa i čast da nastupe uz izlazak sunca pripao je regionalnim zvijezdama Hladnom pivu! Pred standardno prepunom Explosive pozornicom žestoko su otprašili američki metal magovi Fear Factory, dok su popularnu Urban Bug zatvorili miljenici sa sjevera Goya & Nataša uz Milana Živanova.
{youtube}c5YXheMGHv4{/youtube}
 
Exit Avantura seli se na službeno najljepšu europsku plažu Jaz za drugo, također slavljeničko izdanje nagrađenog Sea Dance festivala koji se održava od 15. do 19. srpnja. Na velikoj pješčanoj uvali pored Budve, tijekom četiri noći i dana, nastupat će The Prodigy, Rosin Murphy, Rudimental, Sigma, Wilkinson, Gramatik, Bondax, Flight Facilities, Noisia, Modestep, James Zabiela, Kim Ann Foxman, Dubioza Kolektiv, Viva Vox i brojni drugi umjetnici na dnevnim i noćnim partijima pored Jadranskog mora.
 
Zainteresirani za karte, partybus, kamp ili odgovor D), sve od navedenog, svoje podatke (ime, prezime, adresa, grad, broj mobilnog telefona i OIB) mogu poslati na  travel@klubskascena.hr. gdje ćete moći dobiti sve potrebne informacije i pobrinuti se za predfestivalsku logistiku. Putnici trebaju imati iznad 18 godina i biti entuzijastično nabrijani na putovanje.
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2