Baner

Albanska vlada odobrila je brze testove za ljetni Unum festival

Četvrtak, 14 Siječanj 2021

Ono što je za Hrvatsku Sonus festival, to je za Albaniju Unum festival


Albanija je prva država na svijetu koja je odobrila brzo testiranje za društvene i kulturne događaje. Prema priopćenju za tisak, „Napredna tehnologija i točnost brzih testova trenutno omogućuju rezultate u roku od 10-15 minuta, a to je sve što je potrebno da biste mogli uživati u festivalu."To znači da se test napravi za 10 minuta i tko je negativan ulazi na festival. Unum se održava na plaži i borovoj šumi Rana e Hedhun, grada Shengjina na albanskoj rivijeri (sjever Albanije). Organizatori Unuma su održali razgovore s Ministarstvom turizma i okoliša i Ministarstvom zdravstva koji su odobrili upotrebu brzih Covid-19 testova za 2021. godinu.Unum je pokrenut 2019.

Prošle godine se nije održao zbog koronavirusa, a ove godine će se održati od 3. do 7. lipnja, tvrdi nam organizator, a prenosi i Crack Magazine.Te prve godine line up je bio božanstven pa su tako nastupali Ricardo Villalobos, Sonja Moonear, tINI, Raresh, Luciano, Butch, Joseph Capriati, Zip, a od regionalnih imena Ian F iz Slovenije, Mariano Mateljan iz Splita, Flekitza s Kosova... Pratite Unum na društvenim mrežama.

"Unum Festival ekipa, Ministarsrvo turizma Albanije i naši suradnici iz Engleske su veoma sretni što smo zajedno uveli nov standard za rapid testove za vrijeme pandemije koronavirusa. Konačno se vidi svjetlo na kraju tunela i da industrija clubbinga i festivala kreće. Albanija je prva država koja je to potvrdila i Unum Festival će biti jedan od prvih festivala u svijetu koja će se održati od 3. do 7. lipnja. Feedback je veoma velik i ljudi jedva čekaju. Pozivam hrvatske i slovenske clubbere, te iz ostatka regije, da dođu na naš festival pošto su smještaj, piće i hrana jeftini", izjavio nam je PR festivala, Ardin Badivuku.
 


 

Albanska vlada odobrila je brze testove za ljetni Unum festival