Baner

Amelie Lens, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner i drugi na Exitu 2.0

Srijeda, 17 Lipanj 2020

Exitov dvadeseti rođendan bit će najveći party na svijetu: Robin Schulz, Boris Brejcha, Amelie Lens i Paul Kalkbrenner predvode masivni prvi val s više od 40 izvođača!


Da će Petrovaradinska tvrđava ovog ljeta biti glazbeni centar svijeta, potvrđuju i strani mediji koji su ovogodišnje izdanje EXIT festivala već prozvali povijesnim. Velika proslava dvadesetog rođendana dvostrukog festivalskog šampiona Europe, donosi u prvoj od nekoliko objava više od 40 globalnih i regionalnih zvijezda čijim će ekskluzivnim nastupima ovog ljeta, od 13. do 16. kolovoza svjedočiti cijeli planet.Robin Schulz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, Artbat, Nina Kraviz, Tale of Us, Black Coffee i Ofenbach predvode moćan program superzvijezda koji su svoj put do Novog Sada potvrdili oduševljeni činjenicom da je EXIT ponovno pronašao izlaz i postao najveća festivalska vijest godine!

Dvije glavne pozornice, impresivan Main stage i legendarna mts Dance Arena, zajedno s progresivnom elektroničkom pozornicom No Sleep Novi Sad, u prvi val uključili su imena koja su stvarala i postavljala trendove, mijenjala kod žanrova, često bilježeći, upravo na tvrđavi, svoje povijesne nastupe.
 

 
Na Glavnu pozornicu Exita među prvima dolaze neki od najvećih hitmakera današnjice koji zajedno broje više od 10 milijardi pregleda na video i streaming servisima. Nakon što je u prethodnim godinama oduševio publiku na najvažnijim festivalskim pozornicama širom planeta, premijerno na glavnu pozornicu Exita stiže čuveni Robin Schulz, kojeg će pratiti zvjezdani hitmakeri Burak Yeter, DJ Regard, Ofenbach, kao i tvorci drum’n’bassa i prvi Exitovi headlineri sa samih početaka festivala sklopljeni u ekskluzivan back2back set - Roni Size i LTJ Bukem, potpomognuti Dynamite MC-jem, jednim od rezidenata Glavne pozornice. Na mts Dance Arenu i ove godine dolaze gotovo sva najvažnija imena globalne elektronske scene koja predvode dvije najveće techno umjetnice današnjice, Nina Kraviz i Amelie Lens, kao i vodeći svjetski producent, poznat po stadionskim nastupima za desetine tisuća ljudi, Paul Kalkbrenner. Uz njih tu su i superpopularni Boris Brejcha, Black Coffee i Meduza, najuzbudljiviji DJ tandemi današnjice Tale of Us i ARTBAT i ekskluzivni b2b dueti, specijalno za Exitov dvadeseti rođendan, Denis Sulta b2b DJ Tennis te Dax J b2b Kobosil! NSNS pozornica predstavit će impresivnu postavu koju čine 999999999 live, Francois X, Juliana Huxtable, Monosaccharide, Marcel Dettmann te VTSS i SPFDJ u posebnom back 2 back setu.Baš kao i na prvom Exitu, fanovi iz cijele regije spojit će se nakon izolacije uz dobro poznata imena kao što su Laibach i Obojeni program, koji će ovom prilikom obilježiti i 40 godina svog rada, Massimo, Goblini, Buč Kesidi, Marko Nastić, Dejan Milićević, Insolate, Andrew Meller, Ilija Djoković, Kristijan Molnar, Coeus, Space Motion, After Affair, Lag, Monosaccharide i Bokee.
 
Ovogodišnji EXIT središnja je tema svjetske glazbene industrije, čiji glavni akteri festival nazivaju „svjetlom na kraju tunela“. U kolovozu će tako biti otvoreno najmanje 20 pozornica i zona širom Petrovaradinske tvrđave, uz smanjen ukupno predviđeni broj posjetitelja, kojima će dostupno biti preko 90% od uobičajene površine festivala. U prodaju su se vratile i četverodnevne ulaznice po cijeni od 450 KN putem službene stranice exitfest.org, kao i putem prodajne mreže Entrio i Ticketshop, a nakon restarta prodaje interes je ogroman i trenutno je dostupna svega četvrtina smanjenog kapaciteta ulaznica! Uz ovaj val izvođača, već od srijede 17. lipnja stiže i omiljena akcija EXIT fanova „4+1“, koja se svake godine izuzetno brzo rasproda, a popularnost duguje činjenici da društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice, petu dobiva na poklon!

Amelie Lens, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner i drugi na Exitu 2.0