Skip to main content
  • berlin
  • 8.03.2012.

Berlin ne miruje. Sprema li se nova parada ove godine?

Ako gradske vlasti Berlina odobre zahtjev nove skupine organizatora, glavni grad Njemačke će ponovno biti domaćin paradi elektronske glazbe. Očekuje se oko 450,000 posjetitelja na partyu pod imenom B-Parade.

Piše: 

Naslovna foto

Berlin


Posljednji put parada ljubavi Loveparade se održala na ljeto 2006.g. kada je Berlin zauvijek ostao bez ovog izvanrednog događaja. Nažalost tada se promjenila tvrtka koja je dobila licencu za održavanje događaja i Loveparade je otputovao u druge njemačke gradove sve do onoga kobnoga prije nešto manje od dvije godine u Duisburgu sa smrtnim posljedicama. Tada je u stampedu poginula 21 osoba a više stotina ih je ozlijeđeno.

Prema projektu koji je sadašnji organizator predstavio B-Parade će imati slična obilježja kao i bivša LP-a. DJ-i će svirati na kamionima, stotine tisuća party-goera će plesati na ulicama te će glavno okretište biti trg Pobjede. Glazba će biti mnogo raznovrsnija, a postojat će i kamioni koji bi trebali zastupati scene drugih zemalja.

Ako grad odobri licencu, B-Parade bi se održao 21. srpnja.
{youtube}DYDm-ekF44k{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk