Baner

Burning Man traži novu 10-godišnju dozvolu ili seli na drugu lokaciju

Srijeda, 29 Studeni 2017

Burning Man festival nakon 27 godina održavanja u pustinji Black Rock u potrazi je za svojim novim domom. Godine 2019. saznat će se gdje i kako dalje.

Da je Burning Man više od festivala to se potvrđuje svake godine kada preko 60,000 posjetitelja u Sjevernoj Nevadi proživljava nove avanture. Organizatori festivala potražuju novu dozvolu od Ureda za Zemljišno Upravljanje (BLM) kako bi i sljedećih 10 godina ostali na starom mjestu.Zbog činjenice kako BLM pod djelovanjem Državnog Zakona o Okolišu (NEPA) prvo želi istražiti kakav utjecaj Burning Man ima na okoliš.

Iako cijenjen zbog politke u kojoj se vodi računa da otpad ne ostaje u prirodi, poznatijoj kao 'Leave No Trace', prilikom završetka festivala zabrinjavaju podaci kako i do pet tisuća bicikala ostaje u pustinji. Zanimljiv podatak je kako su 1991. za održavanje festivala dostavili samo jedan papir dozvole, dok su 2012. BLM-u uručeno 343 stranica.Zbog svega ovoga, organizatori su primorani krenuti u potragu za novim domom. Hoće li I-Robot tema festivala sljedeće godine biti zadnja ili ne, tek ćemo doznati. Burning Man u potpunosti objašnjava situaciju.

A možda je vrijeme da se i vi uputite put pustinje? Kol'ko para vam treba, saznajte OVDJE.

Burning Man traži novu 10-godišnju dozvolu ili seli na drugu lokaciju