Skip to main content
  • 25.04.2021.

Burning Man u 2021. razmatra obvezno cijepljenje kao uvjet za prijavu

Iako je neizvjesno hoće li se Burning Man održati ove godine ili ne, organizatori sada razmatraju cijepljenje kao uvjet za prijavu.

Piše: 


Ranije ovog mjeseca, izvršna direktorica Burning Mana, Marian Goodell, lažno je tvrdila da će država Nevada za ulazak zahtjevati dokaz o cijepljenju, a od zabrinutih festivalskih posjetitelja dobila je reakciju onih koji možda neće moći biti cijepljeni. Govoreći u novom videu putem časopisa Burning Man Journal, Goodell je rekla: „Izuzetno smo svjesni [zabrinutosti] i zahvaljujemo vam na povratnim informacijama te važemo težinu onoga što to čini."

"I mi znamo da [obvezno cijepljenje] osporava koncepte radikalne inkluzije, ali u ovom trenutku na deset principa nekako gledamo kao na tijelo ili djelo, a građanska odgovornost tamo je jako opterećenje." Dodala je da vlada države Nevada "podržava" probleme s kojima se suočavaju Burning Man i Black Rock City te da "ne postavlja nikakve zapreke". Festival je također nedavno otkrio da je posjećenost ove godine smanjena s 80.000 na 69.000.

Burning Man nedavno je promijenio ime teme Terra Incognita za 2021. godinu zbog "kolonijalne povijesti" izvornog naslova. Nova tema je "The Great Unknown". Od cijepljenja do promjene imena teme Burning Man polako, ali sigurno nakon smrti svog osnivača Larrya Harveya gubi identitet i slobodu za koju se toliko zalagao.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2