Skip to main content
  • 2.06.2023.

Claptoneov -The Masquerade- preuzima drugu večer LMF festivala

Iz legendarnog kluba Pacha na zagrebački Jarun dolazi “The Masquerade”

Piše: 


Priča o Claptoneovom programu “The Masquerade” seže do 2016. i Berlina. Tijekom svoje karijere Claptone je često nastupao u Berlinu, no primijetio je kako jedan od njemu dražih DJ-eva – MK gotovo nikad ne nastupa u Berlinu, stoga je odlučio napraviti događaj na kojeg može pozvati upravo njega.

Za prvi vlastiti događaja, Claptone je sam složio listu izvođača te odabrao maskenbal kao tematiku partyja. Prvi “The Masquerade” u Berlinu je prošao uspješno pa je nedugo nakon toga napravio party u Parizu i odlučio odvesti svoje maskenbalske plesnjake diljem svijeta. Nije trebalo dugo vremena da klubovi prepoznaju potencijal “The Masquerade” partyja te je već na ljeto 2016. Claptone osigurao programu rezidenciju u Amnesia Ibiza.

No “The Masquerade” je svoju svjetsku prepoznatljivost osigurao preko kultnog kluba Pacha na Ibizi koji je pozvao Claptonea i dao mu ključeve kluba subotom. Već nekoliko ljetnih sezona, upravo je “The Masquerade” jedan od najpopularnijih događaja na “bijelom otoku”, a osim što je poseban po svojoj tematici, iz godine u godinu Claptone i njegov tim se brinu da podižu ljestvicu više.

Osim ljetne rezidencije u klubu Pacha, “The Masquerade” zna otići i na turneju s Claptoneom na pomno odabrane festivale i klubove. Kako na Ibizi, tako i na događajima gdje “The Masquerade” gostuje, Claptone odabire DJ-eve koji će s njime nastupati te donijeti posebnu dimenziju partyju.

Jedan od festivala kojeg je Claptone odabrao kao destinaciju za svoj “The Masquerade” je LMF Festival na zagrebačkom Jarunu koji je na rasporedu od 15. do 17. lipnja. “The Masquerade” preuzima glavnu pozornicu druge festivalske večeri, a uz Claptonea nastupaju Dombresky, John Summit, Sonny Fodera, Kosta Radman i Yakka.

Ulaznice su dostupne na stranicama festivala www.lmffestival.com.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2