Skip to main content
  • 23.03.2011.

Crystal Castles dolaze na Terraneo festival u Šibenik

Pet dana ljetovanja, glazbe i zabave u Šibeniku donosi Terraneo festival koji smo već najavili a održava se od 9. do 13. kolovoza. Poznati su novi izvođači koje predvodi eksperimentalni electro duo Crystal Castles. Festival se održava na lokaciji bivše vojarne "Bribirski knezovi" a novosti su još početak prodaje ulaznica i mogućnost kampiranja tijekom održavanja događaja.

Piše: 

Naslovna foto

Terraneo Festival


Crystal Castles je eksperimentalni elektro duo osnovan u Torontu (Kanada) 2004. godine. CC priča je započela kad je producent Ethan Kath otkrio mladu Alice Glass, koja je u to vrijeme imala samo 15 godina i pjevala u noise punk bendu. Smatrao je da je ona karika koja nedostaje njegovoj glazbi i bio je u pravu: popularnost su stekli putem Kathovog Myspace profila i profilirali se u jedan od najtraženijih festivalskih bendova današnjice. Oni bolje upućeni u djelovanje ovog energičnog tandema znaju koji kaos očekuje publiku na njihovim live nastupima što dokazuje i prošlogodišnji nastup na EXIT-u koji proglašen jednim od najboljih! Do sada su izdali dva studijska albuma jednostavnih naziva Crystal Castles I i II.
{youtube}56E8yYgLNHE{/youtube}

The Fall iz Velike Britanije Osnovan 1976., The Fall je engleski post punk bend koji je tokom godina prolazio kroz razne metamorfoze, ali jedina stvar koja je ostala nepromijenjena od osnutka benda u sedamdesetima jest njihov osnivač i stalni član benda, Mark E. Smith.

Janelle Monáe osebujna je mlada umjetnica čije vrijeme tek dolazi i koju se ne može tek tako svrstati u žanrovske okvire. Mogli bismo reći da se njen glazbeni izričaj kreće unutar popa, indie popa, soula, afropunka, funka i dance-punka, a ujedno je i odlična plesačica koju ćete najčešće vidjeti u odijelu.

Teško da netko iz ovih krajeva nikada nije čuo za Dubiozu kolektiv, sedmeročlani bend iz Zenice osnovan 2003. godine. Njhovo glazbeno opredjeljenje je jedna mješavina reggae, dub, ska i rock žanrova, ali i sa karakterističnim prizvucima bosanskog etna. Ono što im je priskrbilo bezrezervnu podršku razdragane publike jesu njihovi tekstovi u kojima neprestano propitkuju društvo i prilike u kojima žive. Iznimno popularni u cijeloj regiji, ovi momci su naizostavni inventar svakog većeg glazbenog događanja, zato je napraviti ljetni festival na Balkanu, a nemati Dubiozu na popisu izvođača jednostavno neoprostivo.

LOKACIJA
Lokacija na kojoj će se održavati festival Terraneo je bivša vojarna „Bribirski knezovi”. Površina prostora namijenjenog za potrebe festivala iznosi otprilike 135 000 m² uz različite mogućnosti modifikacija i pregrađivanja prema potrebama. Na samoj lokaciji nalazi se niz napuštenih vojnih objekata kao što su hangari i kućice koji će biti korišteni u festivalske svrhe (npr. za party zonu, jupi!!). Festivalska lokacija udaljena je od mora oko 500 metara, od centra Šibenika oko 4 km, od centra Zablaća oko 3 km te od centralnog dijela hotelskog naselja Solaris oko 3 km (sve udaljenosti izražene su prema cestovnom položaju). Upotreba prostora bivše vojarne „Bribirski knezovi” cijelom festivalu daje dodatnu smislenost. Navedena struktura postojećih objekata i zemljišta dodatno olakšava ekološku podlogu festivalskog programa, jer ne iziskuje preinake u prirodnom okruženju. Štoviše, Terraneo bi preobrazio postojeću lokaciju iz pustog mjesta s napuštenim betonskim građevinama u mjesto ispunjeno zabavom, glazbom i dobronamjernim ljudskim djelovanjem spram prirode.

KAMPIRANJE
Kamp je nezaobilazan dio svakog pravog open air festivala, a Terraneo kamp moći će primiti nekoliko tisuća ljudi uz petodnevnu cijenu kamp ulaznice od samo 100kn!
Za potrebe kampa biti će organiziran poseban prostor namijenjen njegovim gostima s postavljenim WC-ima, tuševima, umivaonicima i tekućom vodom. Posjetitelji kampa će na raspolaganju imati recepciju, mogućnost punjenja baterija, mobitela kao i spremište za osobne stvari.

ULAZNICE
Prvi paket festivalskih ulaznica biti će u prodaji od 28.03.2011. po promotivnoj cijeni od 260kn ili 360kn za festivalsku ulaznicu s uključenim petodnevnim kampiranjem (cijena kamp ulaznice je 100kn). Konačna cijena ulaznica biti će objavljena uskoro. Uz festivalske, postojati će i dnevne ulaznice koje će varirati cijenom ovisno o programu dana za koji se kupuju. Dnevne ulaznice biti će u prodaji samo za vrijeme trajanja festivala.

Ulaznice za Terraneo moći će se kupiti u Dirty Old Shopu_Zagreb, klubu Purgeraj_Zagreb, Dallas Music Shopu_Šibenik te u svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima (u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Slovačkoj) kao i putem interneta na www.eventim.hr!

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2