Baner

Divovi Sonus festivala 2018.

Ponedjeljak, 13 Kolovoz 2018

Supersonični sliv svih stvari sjajnih, srčanih, sretnih. Srazmjerno spektakularan spoj sustavno složenih sonornih sistema svjetskih senzacija.


Sonus se vraća u ovom izdanju na zrćki pijesak obilježen rasplesanim stopalima od 18. do 24. kolovoza sa 60 izvođača globalne house i techno scene. No, kako sve detalje loviš suvereno na Sonusovim stranicama, danas smo ovdje za eci-peci-pec odabir predstavljanja nekoliko velikih s kojima ćeš novim domom na pet dana i noći zvati zrćke klupske zvijeri, a to su Kölsch, Tale Of Us i Jennifer Cardini. Pa krećemo.Kao prvo klikni na ovo ---> http://www.kolschofficial.com/ ... sada kada si se nasmijao kao i mi, donosimo nekoliko činjeničnih okosnica. Ovaj hibrid Irca i Nijemca živi u Danskoj i punoga je imena Rune Reilly Kölsch. Svojim label domom zove Kompakt, koji 2013. izdaje LP imena "1977", s trakama poput Loreley, Opa, Oma i  Goldfisch, u kojima gospodin Kölsch iznova piše pravila technu, unoseći u njega melodiju na kralježnici emocije, a vraća se na Kompakt s još jednom temporalnom oznakom albumom "1983" koji više manje služi kao produkcijski master class za napredne. Prvi album oblikovan je idejama djetinjstva, sanjarenjima, sjećanjima na dane u kojima je sve bilo moguće i zamišljenim svjetovima dječje mašte, dok se drugi referira na prvo putovanje - beskonačnu cestu za jednog šestogodišnjaka koji prolazi Europom od danske zime preko proljeća sve do ljeta na jugu Francuske. Redovni je gost Pete Tongova BBC Radia1, Spacea i fabrica, Amnesie, a imao je čast biti i na zatvaranju Ushuaie. Kralj kombiniranja elektronike s pianom i strunama ostaje jedan od najtraženijih i najiskrenijih tipova na sceni.


Matteo Milleri i Carmine Conte zajedno čine ono što plesni ti poznaje kao house, disco i techno nastrojeni duo - Tale Of Us. Pa koja je to naslovna priča iskustva, užitka, gubitaka i pobjeda koju momci pričaju globalnim pultevima? Mjesto radnje je Milano gdje se upoznaju još u klincezaštvu da bi ih glazbene estetike spojile i povele put novoga doma u Berlinu. Neobičnog produkcijskog ethosa koji istovremeno djeluje kao da hitno želiš eksplodirati i postati dio svega, ali se suzdržavaš uz oscilirajuće vibrirajuće klavijature, udaraljke i akorde koji te progone kao divlja zvijer još danima kasnije, stvarajući ambijent tajne i iščekivanja, momci liju sve što imaju u svoju glazbu. Ciljaju na moć glazbe da pokreće emocije i istražuju nesvjesne predjele svega onoga što si mislio da is zaboravio i što bi volio nikada ne zaboraviti.


Na relaciji Berlin-Paris živi jedna Jennifer. Gospođica Cardini prvo meso rasplesala je u pariškom klubu Pulp sa svojim receptom housea koji je potom povela čitavom Europom i transkontinentalnim trasama. Kroz 15 godina jahanja pulteva spojla je house s techno, electro i disco elementima, a plesalo se pod svjetlima Panorama Bara u Berlinu, De Schoola u Amsterdam, Luxa u Lisabonu, Good Rooma u New Yorku, kao i na Meltu, Nuit Sonoresu i legendi koja jest Burning Man. Debelo poštivana članica electro imprinta Correspondant i više indie nastrojenog Dischi Autunno labela, Jennifer širi ljubav zvučnim valom gdje stigne Ako nije za pultom zateći ćeš je kako se negdje zasukanih rukava bori za prava LGBT zajednice.


Idi pa vidi, dođi pa pleši, sjedni u sjecište Sonusovih sfera i uhvati si upade. Trenutno su u prodaji dostupne povoljnije ulaznice za EX YU posjetitelje po cijeni od 670 kuna (€90), putem online shopova Entrio, Ticketshop.hr ili TISAK Media prodajnih mjesta. Baci oko i uzmi si u obzir da ulaznice za boat partyje i nulti dan nisu uključene u festivalsku ulaznicu, stoga se osjeti slobodnim upecati si svoju niže.


Ulaznice za boat partije https://goo.gl/sZPPqQ
Ulaznice za nulti dan - preparty 18.08. https://goo.gl/MerBTb

Divovi Sonus festivala 2018.