Skip to main content
  • 24.02.2016.

Ekskluzivno: Prva dama techno scene Nina Kraviz napokon na EXIT Dance Areni

Najpopularnija dama svjetske elektroničke scene Nina Kraviz, nastupit će premijerno na EXIT Dance Areni u nedjelju 10. srpnja.

Piše: 


Sibirska diva vrijedi za jednu od najkarizmatičnijih ličnosti na techno sceni, a njeni nastupi su čuveni po intenzivnom plesu i nevjerojatnom osjećaju za publiku. Jedinstven osjećaj i glazbeno obrazovanje uz beskompromisan pristup umjetnosti te iskren odnos s publikom, postavili su Ninu Kraviz kao headlinera vodećih festivala, među kojima su i Coachella, Amsterdam Dance Event, Awakenings, Sonar, DEMF i drugi. Posebno se izdvaja rezidencija na prestižnoj večeri Richieja Hawtina ENTER na Ibizi, uz redovne nastupe u najvećim europskim klubovima kao što su Concrete u Parizu, Nitsa u Barceloni, Fabric u Londonu ili Berghain u Berlinu. Od ove godine, svakog drugog četvrtka u mjesecu, Nina ima i prestižnu rezidenciju na BBC Radio 1! Popularnost njene izdavačke kuće "трип", izazvala je pravu invaziju svježih i izuzetno kvalitetnih ruskih producenata na europskoj sceni u posljednjih godinu dana.
{youtube}5TkSsq344K8{/youtube}

Kraviz je rođena i odrasla u sibirskom gradu Irkutsku, a ljubav prema glazbi i pločama naslijedila je od oca uz kojeg je slušala jazz i psihodelični rock. Tijekom '90-ih otkriva acid-house i ubrzo pokreće emisiju na lokalnom radiju posvećenu elektroničkoj glazbi. Selidba u Moskvu i novinarski rad u glazbenom magazinu "Ptuch" te kasniji rad na organizaciji techno partija, donosi joj bolji uvid u svjetske elektroničke tokove, a njena impresivna kolekcija ploča raste. Ubrzo stiže poziv da organizira program i nastupa petkom u vodećem ruskom klubu "Propaganda", što ubrzo postaje najvažnija techno i house večer u Moskvi.
{youtube}JvDTR34-V0I{/youtube}

Zahvaljujući Nininom istančanom ukusu, prijestolnicu Rusije posjećuju same ikone elektroničke scene kao što su Theo Parrish, Mike Huckaby, Dopplereffekt, Juan Atkins i brojni drugi. Glazbeno izuzetno obrazovana, Nina vrijedno radi u studiju i ubrzo objavljuje debi singl "Voices", za kojim slijedi izuzetno uspješni EP "Pain in The Ass". Na tom maksi singlu nalaze se kultne stvari "I’m Gonna Get You" i "Ghetto Kraviz". Jedan od ključnih momenata u karijeri svakako je i snimanje miksa za legendarnu "DJ Kicks" seriju, koji je kritika proglasila za jedan od najboljih, rame uz rame s imenima kao što su Carl Craig, Tiga ili John Talabot.
{youtube}605bwlAz_iQ{/youtube}

Službeno Najbolji europski festival za 2016. godinu, Exit festival održat će se ove godine od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more zbog trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. srpnja. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Hurts, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Robin Schulz, Nicky Romero, DJ Hype, Andy C, Modestep, Sigma, Sub Focus, Ms. Dynamite, Zomboy, Wilkinson, Mind Against, Disciples, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, Kensington, At the Gates, Borghesia, Feder, Sam Feldt, Teddy Killerz, Rene LaVice, Congo Natty, Ivy Lab, Sub Zero, My Nu Lang, Sarah Farina, Hernan Cattaneo b2b Henry Saiz, James Zabiela, Tommy Four Seven, Antigone, Francois X i Shlømo.
{youtube}9HmkFv95scE{/youtube}

Ulaznice za Exit prodaju se po cijeni od 460 kn, a Sea Dance od 285 kn, dok cijela Exit Avanturu stoji samo 540 kn, što je ušteda od 60% u odnosu na završnu cijenu. Ulaznice su dostupne na Entrio online i na njihovim prodajnim mjestima.

Klubska scena i Exit Trip organiziraju povratnu autobusnu liniju iz Zagreba za Novi Sad s ulaznicom i smještajem u kampu ili hostelu. Više info o paketima, cijenama i rezervacijama ovdje.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk