Skip to main content
  • alt
  • 3.02.2015.

Epski amsterdamski underground festival ima golemi lineup

Dekmantel festival zvijer je amsterdamske underground scene i ujedno festival koji sjedi na 11. mjestu onih koje trebate posjetiti prije no što vam isklešu spomenik.

 
Tri dana i noći u šumi, mrvu izvan nizozemske prijestolnice, među drvećem i proplancima smjestit će se 5000 rasplesanih duša za savršeno hibridni mix grandiozne i intimne atmosfere.
 
Za grandioznost će se pobrinuti jahači pulteva koji su potegnuli iz svih zakutaka plava lopte i morali smo na tren stati i vratiti vilicu na mjesto po čitanju lineupa.
 
Oh, zašto? Zato jer, slušaj sad! Dekmantelčane čekaju Dixon, Ben Klock, Carl Craig, Marcel Dettmann, Nina Kraviz, Ricardo Villalobos, Four Tet, Actress, Tale of Us, Floating Points, Midland, Blawan, John Talabot, Mano Le Tough i sve ovo je samo prva objava lineupa na kojoj je objavljeno 60-ak od očekivanih 150 imena. Još imena se čeka a do sada poznati puni lineup pogledaj ovdje.

alt

 
Za one koji se još nisu onesvijestili u naletu sjajnosti vrijedi napomenuti da se trodnevna šumska sjajnost odvija u jeku ljetne žege od 30. srpnja do 2. kolovoza. Ovo je ujedno i prvo izdanje festivala koje će imati i poseban opening event u Muziekgebouwu za čiju zvučnu pozadinu će se pobrinuti Autechre i Manuel Gottsching. 
 
Imate li već neko vrijeme goreću želju posjetiti Amsterdam nema nikakvog razloga da to ne bude baš tada. Sasvim dovoljno vremena za sakupiti nešto keša pa ako si za klik ovdje. Rave on dragi naši!
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2