Skip to main content
  • exit festival
  • 26.04.2012.

Europski festivali protiv pohlepe agenata

Pojedine zvijezde si često umisle da mogu zahtjevati nemoguće uvjete od organizatora festivala ili su to bizarne ideje njihovih menadžera.

Piše: 

Naslovna foto

exit festival

Bilo kako bilo preko 20 europskih festivala uključujući Exit u Srbiji, mađarski Sziget i njemački Melt odlučili su stati tome na kraj, tj. udružili su se kako bi odredili standardne booking uvjete i izbjegli nepravedne i nemoguće uvjete koje zvijezde i njihovi agenti često traže.

Neki od njih zaista otežavaju posao organizatora tako velikih festivala kao što je Exit pa se osim vrlo čestog kavijara, tražila se i zdjela M&M bombona, ali da se svi bomboni smeđe boje uklone iz zdjele, zatim je za psića zatražena posebna bijela soba za garderobu, a da ne pričamo o tome da svi zahtjevaju 100% unaprijed plaćen honorar, posebne osiuravajuće uvjete, zaštitu  od buke, zaštitu od otkazivanja festivala ili njihovog nastupa i sl.

Festivali su se ovim dogovorom i svojim unaprijed određenim uvjetima složili da bi olakšali život organizatorima festivala, te da ne bi više gubili vrijeme na uvjete i ispunjavanje hirova nego bi se bavili bitnijim temama oko festivala.

Također se 20 europskih festivala složilo da će 50% plaćati izvođače mjesec unaprijed, a ostalih 50% dan nakon odrađenog nastupa.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2