Skip to main content
  • exit festival

Exit festival u problemima

Jedan od najpopularnijih svjetskih festivala Exit u Novom Sadu součava se s problemima zbog kojih je upitno njegovo održavanje i lokacija sljedeće godine.

Piše: 

Naslovna foto

exit festival

Ponos cijele regije, festival na Petrovaradinskoj tvrđavi koji je već par godina za redom u prvih deset najboljih svjetskih festivala što po glazbenim gostima, po organizaciji, posjeti, ali i ugođaju koji ga prati. Međutim i organizacija Exita po vodstvom osnivača festivala Bojan Boškovića, Dušan Kovačevića i Ivan Milivojeva suočava se s problemom opstanka, zbog kojeg nije sigurno hoće li se EXIT  uopće održati, hoće li biti u Novom Sadu i hoće li biti na Tvrđavi.

Kako izvještava srpski Dnevnik, a prenosi Večernji List; „Exit je organski vezan za Tvrđavu kao i što je povezan i bitan za Novi Sad i Srbiju. Konačno je osigurao i povoljan imidž zemlje u svijetu a i sredstva koja država ulaže festival joj višestruko vraća. Prema podacima USAID-a tijekom festivala prije dvije godine u Novom Sadu je potrošeno 15 milijuna eura“ – rekao je Kovačević.

Problemi s kojima se organizatori suočavaju vezani su uz inovacije festivala i koncepcijskih promjene i financije, ali i uz lokaciju Petrovaradinske tvrđave koja je dom Exita, ali i kulturni i turistički objekt koji je potrebno čuvati i ulagati u njegovu zaštitu. Organizatori su u tijeku pregovora, nakon čega će biti poznat opsanak novosadskog Exita.

{youtube}HLi8TP5Lu5g{/youtube}

sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web