Skip to main content
  • alt
  • 25.02.2015.

Faithless na Exit Dance Areni!

Ako itko može ponosno ponijeti lentu titana elektronike to je londonski band Faithless, koji se nakon 4 godine stanke vraća kako bi u odabranim nastupima proslavio 2 desetljeća stvaranja!

 
Premijerni nastup u full sastavu možete očekivati 12. srpnja na legendarnoj Exit Dance Areni. Ovo će biti jedan od najznačajnijih i produkcijski najzahtjevnijih koncerata koje je ova golema festivalska pozornica ugostila od svog nastanka.

alt

 
Majstori koji su hitovima koncentrirane energije poput " Insomnia", „God Is A DJ“ i „We Come One“ rasplesali milijune stopala i nebrojene podije nedavno su objavili kratki povratak na scenu kojim će proslaviti 20 godina povijesnog hoda po oštrici najbolje glazbe.
{youtube}M8HwzY02mlc{/youtube}
 
Iz anonimnosti su iskočili odjednom 2005. singlom "Salva Mea" koji se strelovito uspeo na na vrh američke dance liste i među prvih 10 singlova u Europi. Kreativno srce Faithlessa čine frontman Maxi Jazz, s nevjerojatnom sposobnošću da te glasom transportira na neslućene razine postojanja, multi-instrumentalistica Sister Bliss i producent Rollo, koji vuče konce iz sjene.

alt

 
Globalni uspjeh postigli su kada se svjetskim podijima onih kojima noć znači početak a ne kraj prelila "Insomnija", jedan od stupova današnje elektronike. Nekoliko godina kasnije zvučnici su pregorijevali pod "God is DJ" a 2001. je oderala plesnu mantru "We Come One!" 
{youtube}VR_NIzto_ZQ{/youtube}
 
Treći album donosi jednako popularne pjesme „One Step Too Far“, „Muhammad Ali“ i „Tarantula“, dok sljedećii album „No Roots“ stiže na sam vrh britanske liste albuma uz hitove poput „Mass Destruction“, „I Want More“, „Miss U Less, See U More“ i „What About Love“. I sljedeće izdanje, kompilacija hitova „Faithless Forever“ zakucava vrh liste albuma uz house baladu „Why Go?“.
 
Slijede odlični albumi „To All New Arrivals“ 2006. i „The Dance“ 2010.te golema oproštajna turneja nakon koje je 2011. Maxi Jazz zahvalio svima i obajvio da se povlače sa scene, sve do ovog neočekivanog povratka.

alt

 
Serija od nekoliko koncerata biti će popraćena sedmim dodatkom albumskog opusa naziva "Faithless 2.0", jer dobre stvari ne stare, one samo evoluiraju i rastu. Uz već poznate trake koje ste zavoljeli, na koje ste plesali, plakali i zaljubljivali se na albumu će se naći i tri potpuno nove pjesme. Eto hoćeš li ikada pronaći bolji razlog da posjetiš Exit, ako ti je isti bio potreban. Za upade skokni ovdje i ostavljamo vas s jednom za kraj! Party on!
{youtube}3bHLifwHrN0{/youtube}
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2