Skip to main content
  • alt
  • 31.07.2015.

Gaetano Gaudi inicirao dolazak Movementa u Hrvatsku

Već znamo da nam ove godine na domaće tlo pada klica Movement festivala pod nazivom Movement Croatia club edition, no kako je do toga došlo?

 
Korijen s kojeg je krenula ideja proliferacije Movementa u još jednu inačicu je nitko drugi do Gaetano Gaudi. 2007. i 2008. su ga već dovele na obalu Pirovca gdje se ugnijezdio na podij kluba Porat, danas poznatog kao ultimativnog mjesta za najbolje aftere na obali Barbarella’s. Iako je sam klub promijenio ime Gaetano je ostao aktivan kao njegov savjetnik i artist director sve ove godine.

alt

 
Pirovac je 2009. donio i ljubav i Gaudi je obećao kako će jednoga dana na ovom mjestu podići festival pa je tako nastao Into The Wild festival, kojim je divlju stranu clubbinga na hrvatskoj obali želio približiti posebice gostima iz susjedne nam Italije. Tako je lineup napunio do vrha svjetskim i domaćim imenim pa su se ovdje zatekli Derrick May, Cirill, Valentino Kanzyani, Petar Dundov, DJ Mary i Mariano Mateljan.
 
Čovjek koji je promijenio scenu središnje Italije svojim radom u klubu Tenax, i kasnije u Jam Clubu u Torinu, ovoga puta se povodom podizanja Movementa Croatia na noge upustio u suradnju s prvom njuškom festivala Tisnog, Nickom Colganom, organizatorom The Garden Festivala. Ujedno je potegao žice i talijanskih partnera koji su vlasnici licence za, 2006. nastali, Movement Torino.
{youtube}QbUjo_jrE4w{/youtube}
 
Ovogodišnje lansirno izdanje započinje u klubu Barbarella’s i služi kao fanfara i pred najava za puno festivalsko ostvarenje koje će se preliti lokalitetom Tisnoga u 2016. s zabavama na brodovima tijekom dana i noćnim programom u Barbarella’s. Stoga svaka čast dečkima iza kulise koji pokreću kotačiće napretka. Do početka Movementa uživaje nam i vidimo se u Pirovcu!

alt

 
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2