Skip to main content
  • 2.06.2022.

Glazbeno putovanje vođeno dušom: Bonfante, Dole & Kom i Judith van Waterkant

Danas predstavljamo još tri izvođača koji puštaju na 3000Grad am Meer festivalu na Pagu, a domaćin je klub Kalypso od 9. do 12. lipnja

Piše: 

Kolektiv 3000Grad donosi nam spoji melodičnog housea, techna, te esencija downbeat glazbe, a više o festivalu rekli su i sam osnivač Mollono.Bass, te članovi ekipe Felix Raphael i Stephan Zovsky.

Festival ima tri floora od chill zone, do beach stagea i klupskog ambijenta u Kalypsu, a ulaznice sa smještajem ili bez možete kupiti ovdje.


Photo by Vandrey

BONFANTE

Vrti groovy i duboke žanrove srednjeg tempa (110-120 bpm) nudeći glazbenu selekciju punu obrata, dinamike, basovskih zvukova i posebne strasti za melodijama – ponekad sa sanjivim zaokretom, ponekad s grubim i tamnijim dodirom. Za svaki set, zaranja duboko u svoj poseban glazbeni imaginarij kako bi dočarala svojevrsno glazbeno putovanje vođeno dušom!. Nemojte je propustiti!

Bonfante je rezultat kulturnog spoja: odrasla između Španjolske i Njemačke, svirala je u ranim godinama klasiku i jazz, prije nego što se potpuno posvetila elektroničkoj glazbi. Ovo je šarena pozadina njezina organskog i melodičnog stila. Bonfante je dobila sjajne reakcije za svoj debitantski EP izdanje 3000Grad „Back from Finisterre“: njezina je glazba premijerno emitirana i emitirana na njemačkim radijima, dospjela je na „Electronica/Downtempo“ i „Melodic House & Techno“ Beatport Top Top 10 ljestvica i dobila podršku etabliranih DJ-i i vodeće glazbene platforme kao što su Afterhour Sounds i Trndmsk.

DOLE & KOM

1993. je kada Dole upoznaje Koma u berlinskoj prodavaonici ploča Delirium, gdje oboje rade kao prodavači vinila. Komplementarni glazbeni ukus i prijateljstvo koje se razvija temelj su za brojne zajedničke DJ nastupe u svim poznatim klubovima u okolici, poput Tresora, E-Werka ili WMF-a.Vjerojatno najpoznatiji projekt dvojca je Studio 45 s pjesmama koje su objavljene na Azuli, Nervous Records i Definity Records Davida Moralesa. Pod imenom Studio 45, Dole & Kom sviraju DJ-e i live setove diljem svijeta, a izdanje 'Freak It' čak je i među 40 najboljih u Velikoj Britaniji.

Razni EP-ji izdaju se za etikete kao što su Bondage Music, Tsuba, Force Tracks, Schatten, Ostwind, Superfancy i Session Deluxe. Neposredno prije nego što je 2011. došla do kraja, u klubove stiže 'New Jack Nation', s vokalom legende Chicago's House glazbe Tyreeja Coopera. Svojim jedinstvenim i neovisnim stilom Dole & Kom savršeno odgovaraju glazbenom idealu Acker Recordsa. 2012. postaju inherentni dio kolektiva 3000°, nastupaju na legendarnom Wanderzirkus, Fusion, 3000°Festival, SOS U.Ground, Wannda Land. U "stvarnom životu" Dole & Kom vode berlinski ogranak elektroničke glazbene škole. Tamo svoje znanje o glazbenoj produkciji u radionicama i produkcijskim satima prenose zainteresiranim učenicima.

JUDITH VAN WATERKANT

Judith van Waterkant rođena je na prekrasnom baltičkom moru i zaljubila se u kolekciju vinila svog oca u staklenoj vitrini dok je plesala uz ploču "Life is Life" u dobi od 3 godine. "Nananananaaa"! Sa 14 godina zaljubila se u svog učitelja gitare i od tada je duboko zavoljela glazbu. Međutim, za to nitko nije trebao saznati.

Ako umrem danas, umrijet ću sretna” bio je tada njezin pubertetski stav. Upravo taj duh producentica iz Leipziga pokušava prenijeti u svojim tzv. Mindset-setovima, u zoni ugode između 90-115 BPM na plesnim podijima svijeta ili na kauču kod kuće.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk