Skip to main content
  • 15.12.2016.

Hrvatska dobiva novi festival u Omišu!

Belgijsko/nizozemski team iza Labyrinth kluba i Labyrinth Productionsa, nakon desetljeća partyja diljem svijeta, bacio je oko na hrvatsku obalu kao sljedeću stepenicu razvoja.

 
Ovidije ti je još, sa svojom preko ramena ovlaš prebačenom togom, pričao o hibridnom biću čovjek i bika koje živi u središtu labirinta izgrađenog od očinsko-sinvskog dua Dedala i sina mu s velikim krilatim ambicijama, Ikara, na zahtjev kretskog kralja Minosa. Atenjanin Tezej nikako nije mogao podnijeti da je zamršeni labirint oskvrnjen ovom beštijom pa je riješio to mačem. No labirinti o kojima sada govorimo mnogo su drugačiji. Hoćeš li se u njima izgubiti? Svakako, ali to će biti u žrvnju plesa, hrane, sunca, ljubavi, tehnologije i inovacije.

 
Od 8. do 11. srpnja Omiš, lociran na sat vremena od Splita, tako postaje satelitska lokacija golemog Labyrinth konglomerata, koji već vodi belgijski Extrema festival i Labyrinth klub u Antwerpu. Na pijesku i kamenu prekrasnog lučkog grada postaviti će četverodnevnu bakanaliju gušta naziva Labyrinth Open, abrevirano kao LABO17. Kamp "Galeb" će postati luksuzni punkt okupljanja istomišljenika uz soundtrack svjetski poznatih DJ-a, live performera, seminara i predavanja o digitalnim trendovima, glazbenoj industriji i panel diskusijama, a  čekaju te i partyji na brodovima i relaksiranje na privatnim plažama kampa. 
 
Ovo nije samo glazbeni festival na kojem podereš džonove i vraćaš se nakon nekoliko dana kući kao statist iz nekog zombi filma B produkcije, već je iskustvo koje uključuje čitavu osobu i u kojem svatko može pronaći svoj komadić raja u žiži ljeta. Kako labirintski nastrojeni cijene privatnost ti komociju broj karata je iznimno ograničen, stoga svi oni koji love sunce, glazbu, opuštanje i znanje kaovrhunske vrline življenog predregstraciju mogu obaviti baš ovdje. Labitinti su možda zapleteni, dugi i nepojmljivi u svojoj cjelini, ali svaki ima izlaz, sve što vrijedi naći je tako i tako vrijedno svakog trena traženja, na Kreti, u Omišu ili bilo gdje drugdje.
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk