Skip to main content
  • alt

Hurts na Exitu

Jedan od najboljih koncertnih sastava, Hurts, nastupit će na glavnoj pozornici EXIT festivala.

 
Magnetični Hurts, nastupit će na glavnoj pozornici EXIT festivala u nedjelju, 13. srpnja i zajedno s grupom Suede prirediti savršenu nedjeljnu večer na Petrovaradinskoj tvrđavi. Publika EXITa može očekivati nezaboravni koncert jer su Hurtsi svoj kultni status zaslužili upravo svojim živim festivalskim nastupima, pa su tako, između ostalog, izglasani i za najbolji koncert čuvenih Glastonbury i T In The Park festivala i to u konkurenciji s U2, Coldplay, Artic Monkeys, Beyonce i mnogim drugim.
{youtube}Pt1kc_FniKM{/youtube}
 
Njihovi koncerti poznati su po jedinstvenoj audio vizualnoj estetici prožetoj hitovima kojima su osvojili svjetske top liste, kao što su “Wonderful Life”, “Miracle”, “Somebody To Die For”, “Stay,Sunday”. Pažnju svetskih medija privukli su i duetom s pop divom Kylie Minogue (Devotion), kao i najpopularnijom obradom njenog hita “Confide in M”e. Hurts su postali poseban fenomen u suvremenoj kulturi jer su izbrisali granice ustaljenih glazbenih žanrova, stvarajući svoju jedinstvenu stilsku fuziju, pa su osim pop rock publike osvojili i elektronsku scenu suradnjom s Calvinom Harrisom u hitu “Under Control”. Hurts svjetsku popularnost dostižu već sa svojim prvim albumom ‘Happiness’ iz 2010. godine, koji je bio visoko pozicioniran na top listama najboljih albuma u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Poljskoj, Finskoj, i regiji. Vodeći singl s albuma, “Wonderful Life”, postao je jedan od najpopularnijih singlova na radio stanicama širom svijeta, dostigavši 20 milijuna pregleda na Youtube kanalu benda.
{youtube}yZqmarGShxg{/youtube}
 
Ubrzo su uslijedile i mnogobrojne nagrade i nominacije, među kojima su i NME nagrade za najbolji novi sastav i najbolji video (‘Sunday’), Virgin nagrada za najbolji sastav, MTV, ECHO, BAMBI nagrade i mnoge druge. 2013. izlazi novi album “Exile” koji je ušao u top 10 liste širom zemaljske kugle. Album za članove sastava predstavlja ‘novi oblik hrabrosti’: “Sve što smo oduvijek željeli je da imamo hrabrosti, da riskiramo… Prvi album kosio se sa svim što je tada bilo popularno u muzici. Zbog toga smo zvučali tako jedinstveno u odnosu na ostale. Sada, međutim, ljudi znaju kako Hurts zvuče i ne možemo više tako raditi. Morali smo se promijeniti. A s ovim albumom to smo i napravili.”
 
 
Domaća publika imat će priliku prvi put čuti hitove “Miracle” i “Somebody to Die For” uživo upravo na EXITu 13. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi.
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop