Skip to main content
  • alt

INmusic elektroničke bombe

Što čini neki glazbeni festival velikim i zašto neki nikada ne odrastu dok se neki preliju kolektivnim nesvjesnim u plimnom valu?

 
Nitko ne zna, nedefinirano je i radi se o neuhvatljivoj energiji i kumulativnoj masi svih duša koje su se okupile na istom mjestu samo zbog glazbe, ljubavi i uživanja.
{youtube}4TD8QvfWHkU{/youtube}
 
Najveći hrvatski open air festival, jedan od onih pravih hard core kako spada festivala, onaj koji je Huffington Post okarakterizirao Woodstockom 21. stoljeća, odvit će se na otoku ničega drugog do mladosti na zagrebačkom moru, Jarunu, od 22. do 24 lipnja.
 
Uz podobro potfutrani lineup moramo istaknuti nekoliko koji će zakačiti vas čije srce kuca u ritmu elektroničkog. 
 
Premijerno na hrvatsko tlo baš na INmusic dolazi i Florence Welch sa svojom mašinskom pratnjom. Svaka djevojka treba dobre mašine, a Florence je sa svojima osvojila svjetsko uho 2009. debitanstskim albumom Lungs i pročistila si put u potpuno nova glazbena područja. Drugi album Ceremonials postao je meta za mantrička ritualana slušanja i odmah uklizao na prvo mjesto britanskih ljestvica a trenutno čekamo treći album  How Big How Blue How Beautiful najavljen singlom What Kind of Man. Osobniji, drugačiji, dublji, s naglaskom na bandu i pričama koje su nastajale kroz odrastanje pred okom javnosti Florence će proderati Jarunske zvučnike.

alt

 
Čini se da ovogodišnji INmusic voli crvenokose jer uz Florence nam stiže i londonska ekektro pop atrakcija i dobitnica Grammyja za najbolji elektronički album, La-Roux. Ellie Jackson nije samo djevojka koja će obaviti svoje za mikrofonom i poči kući. Za najnoviji album Trouble in Paradise iz 2014. osim tekstova preuzela je i dio produkcije, odsvirala većinu insrumenata i dizajnirala omot.

alt

 
Batida je projekt Pedra Coquenãoa, glazbenika i producenta rođenog u Angoli, a koji je odrastao u portugalskoj prijestolnici Lisabonu. Jedinstveni zvuk koji krasi Batidu nastao je spajanjem raznih stilova; house, kuduro, benga, semba, afrobeat i dr., sempliranjem grupa kao što su The Clash, zatim glazbe iz starih angolskih filmova te gostovanjima afričkih MC-ija i glazbenika iz raznih dijelova svijeta. Prvi album Batida izašao je 2012. godine nakon čega je uslijedio Dois 2014. na kojem sempliranje i remiksanje i dalje ostaje okosnica ali ujedo i obiluje live instrumentalizacijama i mnoštvom glazbenih gostiju. Ovo pojavljivanje na INmusicu dio je viišegodišnjeg projekta "Multikulturalizam u glazbi".

alt

 
Ovdje je također i domaći band Johnatan koji je u posljednje dvije godine, trudom i kvalitetom glazbe isplivao iz anonimnosti. Dečki su podjelili pozornicu s Editorsima i održali golemi koncert u Tvornici. Johnatan čine momci koji dolaze iz različitih glazbenih pozadina i kao rezultat nastaje nova i neočekivana kombinacja žanrova koji ljubuju sa suvremenim indiem. Album Bliss objavljen je u svibnju 2014. godine i odmah se našao na listama najboljih albuma, a svoj drugi album Jonathan planira snimiti u 2015. godini. 

alt

 
Eto još malo detalja kako do upada i možeš dalje u svoj dan. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala:
Festivalske ulaznice od 18.04.: 349 kn
Kamperske ulaznice od 18.04.: 200 kn
Jednodnevne ulaznice: 299 kn (+transakcijski troškovi)

Svoje ulaznice možete zgrabiti putem INmusic Webshopa, u dirty old SHOP-u u Zagrebu te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop