Skip to main content
  • James Zabiela
  • 24.04.2017.

James Zabiela stiže na Nektar Freshwave festival u Banjaluku

Jedan od najpopularnijih DJa današnjice, virtuoz za mix pultom James Zabiela, nastupit će 12. kolovoza ove godine na Nektar FreshWave Festivalu.

Piše: 

Naslovna foto

James Zabiela


Uprkos činjenici da je često proglašavan tehnički najpotkovanijim DJem današnjice, James Zabiela je svoje mjesto u društvu odabranih i u povijest upisanih izvođača elektroničke glazbe zaslužio nepogriješivim osjećajem za interakciju sa publikom. Da sirova vještina nije dovoljna, dokazuje upravo Zabiela, DJ kojega publika najviše cijeni zbog kompleksne muzičke raznovrsnosti, neumornog kretanja kroz stilove i razne glazbene periode, spojene u neponovljive setove, kakav bez sumnje sprema 12. kolovoza, na banjalučkoj tvrđavi Kastel.
{youtube}u0dRdpAu4BA{/youtube}

Svjetska publika još od 2005. godine uživa u njegovim izdanjima koja su izlazila na čuvenoj britanskoj izdavačkoj etiketi Rennessance, jednom od onih izdavača koji postoje od ranih devedesetih i predstavljaju esenciju izdavaštva elektroničke glazbe. Mnogobrojna remix izdanja za neka od najvećih imena svjetske elektroničke scene ikad kao što su Sascha, Dave Brennan, Röyksopp, dovoljno govore o veličini talenta Zabiele.
{youtube}B6Ajnhu2T_U{/youtube}

Jedan od najdugovječnijih ”We Love… Space” resident DJa, nakon što je okončao 12 godina dugu rezidenturu, 2014. godine, okrenuo se nastupima širom svijeta, od Indije do Miamija. Maksimalnim angažmanom u radu vlastite izdavačke etikete Born Electric podržao je u vrtoglavom usponu na sceni izvođače kao što su Scuba, Midland, Modeselektor, Simian Mobile Disco i drugi.
{youtube}TEhE-1n6cNw{/youtube}

Priča o talentu kojeg posjeduje potvrđena je na mnogobrojnim nastupima na najznačajnijim svjetskim festivalima i najvećim svjetskim podijima, pa opet, uzbuđenje koje donosi čini da je svaki nastup poseban, autentičan i drugačiji od prethodnog.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2