Skip to main content
  • 22.07.2017.

Jeff Mills s DJ setom na Dimensionsu!

Rijetko tko ima moć samim spomenom svoga imena napuniti prostoriju uzbuđenjem i mirnom predanošću toga da znaš da je ono što slijedi jedno od najboljih soničnih putovanja koja ćeš ikada imati.


Gospodin Mills, nakon skromnih početaka na derutnoj industrijskoj sivoj panorami Detroita, desetljećima kasnije postaje jedan od temeljnih stupova staroga bez straha od novoga, bez strepnje od premrežavanja, međudjelovanja, eksperimenta i bez jeze koja te hvata kada si u nepoznatom. Najbolje stvari upravo nastaju tamo negdje u dubokoj vodi, daleko od bova tvoje sigurne zone. Glazbeni je lutaoc, onaj koji je dao oblik ranoj formi Detroit techna u Underground Resistanceu i rezidencije držao u najvećim klubovima koje sada možeš srolati s jezika. Ujedno je jedna od esencijalnih figura koja glazbu gleda kao cjeloviti živi entitet i ruši granice između koncertnog i partyja iskustva u svojim orkestralnim suradnjama.


 
Millsova fascinacija svemirom, futurizmom i znanstvenom fantastikom oduvijek je utjecala na njegov rad koji već dugo prelazi granice techna, te se lagano prelijeva kroz vizualnu umjetnost, klasičnu glazbu, zvučne instalacije, koreografiju. Njegove su vizije producirane u raznim kontekstima i prostorima – od pariškog Louvrea, preko klubova do kina, dok za 2018. sprema novu stelarnu, pomalo 2001 Odisejom u svemiru vibrom natopljenu, suradnju s Orchestre National du Capitole de Toulouse nazvanu "Lost In Space". Novi projekt nastaje na korijenu promišljanja "budućnosti ljudskog napredovanja u svemirskim putovanjima i koloniziranja drugih planeta", kako je objašnjeno u izjavi na njegovom vlastitom Axis Recordsu. Premijera će biti na dva live showa u travnju u Touluseu, dok će orkestrom ravnati Cristophe Mangou. Lost in Space album i EP očekuje se u drugoj polovici 2018. nakon održavanja live izvedbi.

No ono što je tebi sasvim sjajno jest da ne moraš potegnuti do francuske kako bi bio u Jeffovoj prisutnosti već je dovoljno skoknuti na štinjansku tvrđu zvuka Punta Christo koja ti od 30. kolovoza do 3. rujna postaje dom interdimenzionalnim putovanjima, klizanjiima kroz slojeve stvarnog i zvučnog, translacije iz stvarnosti u njihove simultane suputnice sjajnoga koje jest Dimensions festival. Na 6. izdanju implozije dimenzija u preko 120 izvođača upisao se i Mills s DJ setom od kojeg ti se već na samu ideju ustaju one mlade kosice na potiljku.

Krasno za tvoje balkanske gene da si regionalac jer upadaš po cijeni povoljnijih regionalnih upada za 660 kn za sve dane festivala, no koncert otvaranja loviš odvojeno ua 325 kn. Entrio digitalne i fizičke lokacije čekaju. Puni lineup i uhođenje favorita pronađi ovdje i dobro nam došao na dane i noći na Štinjanu!

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk