Skip to main content
  • 22.03.2012.

Kultno ime šarolikog svijeta housea na Exitu

Dance Arena će ove godine ponovno ugostiti kultno ime iz šarolikog svijeta housea i jednog od najvećih inovatora suvremenog electro zvuka.

Piše: 

Naslovna foto

Felix Da Housecat


Felix Da Housecat, sa svojih osam studijskih albuma, nebrojeno mnogo singlova, mikseva i remiksa, iza sebe ima zavidnu karijeru predstavnika drugog vala čikaške scene, koja traje više od 20 godina. Njegov debi album iz 2001. godine, Kittenz and thee Glitz, uzburkao je klubski svijet, dok su kolaboracije sa sada vrlo poznatom Miss Kittin, među kojima su Silver Screen, Madame Hollywood i What Does it Feel Like oživjele synth pop. Da venama ovog pionira elektronike teče glazba dokazuju i dvije nominacije za Grammyja.
{youtube}0hcEiEyylEA{/youtube}

Impresivnom popisu izvođača Dance Arene pridružuje se ovog tjedna Avicii.

Avicii je DJ i producent, kao i zvijezda u usponu elektronske glazbene scene, s mnogobrojnim hitovima iza sebe, među kojima je i Level, stvar koja je ušla među top 10 najboljih u 14 različitih zemalja. Tim Berg, poznatiji pod imenom Avicii, pojavio se 2008. godine sa svojim remiksom tematske glazbe iz igrice Lazy Jones za Commodore 64, koji je gotovo istog trenutka bio izdan za Strike Recordings etiketu i sve poslije toga krenulo je uzbrdo. Ne postoji mnogo izvođača koji se mogu pohvaliti mjestom u top 10 najboljih DJ-a koje bira DJ Magazine, a pogotovo da pritom imaju samo 21 godinu. Avicii predstavlja podmladak švedske house scene, a već je uspio pokazati da ima potencijal prestići svoje sunarodnjake. Za samo četiri godine, Avicii je od potpunog anonimusa dostigao status zvijezde, dok je stvar Sunshine iz 2011., izvedena u suradnji s Davidom Guettom, nominirana za Grammyja u kategoriji Best Dance Recording.
{youtube}_ovdm2yX4MA{/youtube}

Na već ionako razigranoj Dance Areni čekaju nas, rame uz rame i Totally Enormous Extinct Dinosaurs. Skačite visoko jer će najbolje ocjene dobiti najrasplesaniji, a prosjek ćemo mjeriti po tome koliko će vas nakon festivala boljeti noge, a koliko ćete izgubiti glas!

Pod imenom Totally Enormous Extinct Dinosaurs krije se Orlando Higginbottom, koji leluja između pretjerane glazbenosti i profinjene preciznosti kad je u pitanju plesni podij, dok po cijelom svijetu izvodi svoj live set koji je prepun bizarnih instrumenata, sprava i naravno, plešućih dinosaura. Njegova prva dva EP-ja (2009. i 2010.) dovoljno su digli prašinu oko TEED-a, što će kulminirati u svibnju ove godine, kada TEED izbacuje svoj debi album, tako da ćemo imati prilike čuti na Areni premijerno njegove nove stvari.
{youtube}A_asfZhfTBk{/youtube}

Njegova najveća avantura do sad predstavlja putovanje u Kongo (Afriku) gdje je radio s  lokalnim glazbenicima kao producent kojeg su osobno pozvali Damon Albarn i Oxfam na njihovom DRC LP projektu.

Svoj nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. srpnja već su potvrdili legendarni Guns N’ Roses i New Order, moćni Gossip, rock'n'roll atrakcija Wolfmother, world music senzacija Buraka Som Sistema, dok na Dance Areni nastupaju Richie Hawtin, Miss Kittin, Art Department, Maceo Plex, kao i članovi Cadenza etikete, Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam.

ULAZNICE:
•    Festivalska ulaznica – 555 kn
•    Premium paket – 895 kn za cijelu Hrvatsku, odnosno 745 kn za kupce iz Osijeka – paket sadrži festivalsku ulaznicu, mjesto u kampu i prijevoz
•    Kamp – 190 kn
•    Akcija 4 + 1 – za cijenu 4 ulaznice, dobivate 5 + besplatan kamp za sve!
(akcija traje do 15. travnja)

Ulaznice i paketi za Exit 2012. mogu se kupiti na službenim prodajnim mjestima u Hrvatskoj:

Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
AVE Fashion Store, Portanova, Svilajska 31a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M. Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk