Skip to main content
  • hartera 2013

Leftfield na Harteri

 Ove godine nešto manjeg obima, no ništa manje zabavna, riječka Hartera ponovo nudi aktualna inozemna imena te niz etabliranih regionalnih i lokalnih glazbenika.

Naslovna foto

hartera 2013
 
U svojoj devetoj godini održavanja, Hartera počinje u petak 19. srpnja, a završava u subotu, 20. srpnja.  Prvi dan pleše se  na brodu Arca Fiumana (Makina Pub) uz poznata domaća imena: Seraphima Codexa iz Bjelovara i riječki Work The Floor dvojac DJ Wana i Fryera, a ulaz na brod je besplatan.
 
U subotu epicentar zabave je Marganovo i to na dva plesna podija. Glavna zvijezda subote je britanska legendarna grupa Leftfield, osnovana davne 1989. u Londonu,  koju se s pravom naziva pionirima tzv. inteligentne plesne glazbe i progressive housea, što je kovanica kojom je Mixmag početkom 90-ih opisao njihov jedinstveni spoj house glazbe s primjesama dub i reggae zvuka. 
{youtube}8hWizPRvcUc{/youtube}
 
Uz Leftfield, koji će odvrtjeti DJ set, na glavnoj pozornici će nastupiti i Doorly iz Velike Britanije, dubstep funky DJ, a tu su i Eli & Fur, ženski house DJ dvojac. Domaću podršku inozemnim gostima na glavnoj će pozornici pružiti predstavnici Cokeandsmoke agencije Marmat, Jan Frensin i FM.
{youtube}3uC64kc688I{/youtube}
 
Na Harteri ove godine u suradnji s festivalom Republika gostuje Elektrana, centar za razvoj elektronske umjetnosti i kulture, iza koje su godine produciranja jednog od najuzbudljivijih Exitovih pozornica, najbolji elektro plesnjaci u regiji i vrlo popularni web-radio. Ovom prilikom za pultom će se naći disco house electro grunge duo Appaloosa iza kojih se kočopere labeli Kitsune i Italians Do It Better, potom poznati DJ, producent i novinar Jonty Skrufff, novosadska DJ-ica i promoterica Dead Trash Superstar, elektro istraživač Konrad Medvedov i riječki disco mag Mile Hund.
{youtube}d_zTTLpuhRc{/youtube}
 
Cijena ulaznice je 70 kuna na blagajni festivala, odnosno 50 kuna u pretprodaji (Dallas Music Shop). 

{jcal_latest eventid=3817}
{jcal_latest eventid=3818}

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web