Skip to main content
  • 1.08.2017.

Ljetni festivalski Yoda za kolovoz!

Festival je manifestacija slavlja svega onoga lijepog, svih onih štukatura života kojih bi želio da na preslici realnog bude više, da postanu univerzalni stilobati stvarnog, nakošena realnost užitka.


Pa okupiš one koji vole isto, nađeš članove istog kreda, izgubiš dane i noći, organiziraš, dobiješ koju sijedu, usmjeriš dio profita u boju za kosu i nastavljaš dalje. Svaki dobar organizator glazbenog festivala zna da je ključ atmosfera – dobra glazba i dobri ljudi na istom mjestu. Kamo li sreće kada je to mjesto prekrasni komad pod suncem čiji prirodni geografski položaj mu daje zazubicatvornu kvalitetu kod globalnih party istraživača. Posljednje desetljeće na domaćem tlu tako je svjedokom eksponencijalnom rastu popularnosti Hrvatske kao destinacije za plesne katarze, pa ti danas stoga donosimo trk kroz najfestivale kolovoza.

Čija mati crnu vunu prede i tko su oni koji radije stvaraju vlastitu realnost no da se uklope u postojeći konsenzus običnog? Naći ćeš ih na Black Sheep Festivalu koji traje do 3. kolovoza na Zrću.

Od 4. do 7. kolovoza treći puta za redom entuzijazmi bijesne na za ljubav i glazbu uz Mobilee Showcase, te Jamie Andersona, Funk D Voida na WTF Dubrovnik 2017.

Stoljetne masline i novi groove slave se simultano na Olive Groove festivalu od 4. do 6. kolovoza u Malinskoj na Krku.

Da je mono bilo bi ok, ali kada već može biti stereo uzmi stereo dakako. Stereoforest te čeka  u zrćkom Kalypsu gdje 8. kolovoza stiže R3hab, a 10. kolovoza je vrijeme da ubaciš u kljun i Marshmello.

Trogir i kamena mu tvrđava ljeskaju se pod Mjesečinom Moondance festivala. Nikada nisi tako živ kao kada u manifestaciji ultimativne animalne slobode zavijaš na Mjesec, a to možeš od 10. do 12 kolovoza. (Robert Hood, Ben Sims, Oscar Mulero..)

Banjalučka protuteža, također od 10. do 12. kolovoza, val je svježine koji stiže uz Fresh Wave festival. (James Zabiela, Dubfire, Carl Lio, Shaded, Mahmut Orhan)

Dubrovnik pak, od 10. do 15. kolovoza, u grad gospi i gospara sidri glazbu među još jedne povijesne zidove, kojima sada odzvanja Revelin Festival. (Fedde Le Grand, Third Party, Dantz)

Aquarius, Noa, Kalypso i Papaya deru za Barrakud od 14. do 17. kolovoza (Paul i Fritz Kalkbrenner, Ellen Alien), uz službeno podizanje tvoje unutarnje plesne žive na Aquarius warm up-u. (Jax Jones)

Ludo i supersonično, na Zrće se u Kalypso, Aquarius i Papayu smješta i Sonus od 20. do 24. kolovoza. (Carl Cox, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Seth Troxler, Jamie Jones, Maceo Plex, Sven Vath, Monika Kruse..)

Procjepi u materijalnosti jedne dimenzije otvaraju se oknom u drugu na Dimensions festivalu na pulskoj Punta Christo tvrđavi kao predjesenji veliki festivalski konačni udar od 30. kolovoza do 3. rujna. (Grace Jones, Jeff Mills, Moderat..)

Ostali vi nama divni, krasni, rasplesani, intenzivni, gladni divnoga i svoji! Dobro došli u festivalski kolovoz koji profesionalno možete uhoditi na KS kalendaru ovdje!

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2