Skip to main content

Mali Urbani festival u Sisku

Tradicija Malog Urbanog festivala seže osam godina unatrag, još prije osnutka Koordinacije Udruga Mladih Siska, potaknuta vrlo ambicioznim idejama mladih volontera željnih promjena kulture mladih u gradu Sisku. Ustrajnost mladih aktivista, volontera četiriju udruga koje danas čine K.U.M.S., dovela je do ostvarenja dugogodišnjeg cilja, stvoriti multikulturni festival usmjeren mladima koji će biti jedinstven u regiji.

Piše: 

Naslovna foto

Mali Urbani festival 8


Stvoren je MUF, Mali Urbani Festival, višednevno okupljalište mladih umjetnika, glazbenika i ostalih kulturnjaka, festival koji je udruživao brojne udruge, stvarao prijateljstva, promovirao kulturu regije kroz radove mladih ljudi.

Otvaranje 16. svibnja
Umjetnici sa zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, TTF modni dizajn te umjetnici s Arhitekture u Zagrebu predstaviti će svoja djela u savršenom ozračju urbane kulture grada Siska. Izložba će biti otvorena u 18:00 sati, na kojoj će umjetnici opisati svoje uratke i zajedno s organizatorima MUF-a najaviti radove i izlaganje za festival. Izložba će se postaviti unutar prostorija kluba SKWHAT, gdje će biti postavljena i otvorena za sve posjetitelje MUF-a.

Izložbe i zelene akcije 17. svibnja
Nastavak festivala kreće od 14:00 sati
Posjetitelji mogu uživati u izložbama unutar kluba SKWHAT. Na ovaj dan organizirati će se zelena akcija uređivanja okoliša Parka Perivoja Viktorovac. Akciju uređivanja okoliša vodit će volonteri kluba SKWHAT i volonteri Malog Urbanog Festivala i naravno svi Vi koji se želite pridružiti. Biti će postavljeni i štandovi udruge Zelena Akcija te će sve biti popraćeno s odličnom SKA slušaonicom.

Izložbe, turniri, videoprojekcije i slušaonice
Srijeda 18. svibnja 
Nastavak festivala također i danas kreće od 14:00 sati
Posjetitelji će i danas imati priliku pogledati izložbe unutar kluba. Organizirani su mini trurniri u stolnom nogometu i stolnom tenisu, stoga svi koji su voljni pokazati svoje znanje mogu to i napraviti jer turniri su besplatni za sve posjetitelje. Kasnije ostanite na slušaonici i opustite se uz zvukove Hip Hop-a i R'n'B-a

Cetvrtak 19. svibnja
Nastavak festivala 14:00 sati
Ukoliko ste propustili izložbu, imate ju i danas prilike pogledati. Danas možete uživati u video projekcijama glazbenog sadržaja, a kasnije zaplesati na Dirty Dancing slušaonici.

Projekcije, slušaonice, eklektro scena, 20. svibnja
Nastavak festivala od 14:00 sati
I danas možete pogledati izložbe koje se nalaze unutar kluba SKWHAT. Ispred kluba pogledajte prezentacije udruga za mlade iz Siska i Zagreba. Takoder su ispred kluba oragnizirane projekcije filmova na otvorenom kao i DJ-i i slušaonice. Pridružite se i edukativnoj radionici "Mala škola baštine. Organizatori festivala osigurat će područje ispred kluba SKWHAT za kampiranje, te kamperima osigurati WC i tuš unutar kluba. Večernji dio programa unutar kluba SKWHAT započinje od 19:30 s nekoliko velikana electro glazbene scene: Dejan Miličević, Siniša Lukić, Mary

Veliki koncert rock velikana, 21. svibnja
Nastavak festivala od 12:00 sati
Događanja u klubu i van kluba: slušaonice, izložbe, buvljak, nogomet na brdovitom terenu, badminton bez mreže, pikulanje, stolni nogomet, stolni tenis, javna tiribina, skate i bike show, prezentacije Streličarskog Kluba Sisak, prezentacije Kendo Kluba Sisak

Sva športsko-rekreacijska događanja odvijati će se ispred kluba SKWHAT od 12:00 do 18:00 sati.
Organizatori festivala osigurat će područje ispred Kluba SKWHAT za kampiranje, te kamperima osigurati WC i tuš unutar kluba.

Večernji dio programa na otvorenom počinje od 19:00 sati kada će početi nastupi 10 glazbenih izvođača domaće Demo Rock glazbene scene, te od 21:00 sat unutar Kluba SKWHAT započinju koncerti vrhunskih glazbenih rock izvođača: Dosh Lee, Let 3, PNGM

Zatvaranje, filmovi, izložbe 22. svibnja
Nastavak festivala kreće od 14:00 sati
Ispred kluba SKWHAT održava se Buvljak, a unutar kluba naravno možete pogledati izložbe. Uživajte u projekcijama filmova SAFF tima(Sisački Amaterski Film Festival). Festival se zatvara nakon filmova u 19:00 sati uz press info.

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2