Skip to main content
  • M.I.A.
  • 14.04.2011.

M.I.A. – drugi pokušaj

Sve one koji su se razočarali 2008. zbog otkazivanja nastupa na Exitu, obradovat će informacija da londonska glazbenica M.I.A. konačno dolazi u susjedstvo i to bolja nego ikad, s novim albumom.

Naslovna foto

M.I.A.

Dok M.I.A. praši na Main Stageu, Exit će na Dance Areni ugostiti jednu super-trojku – internacionalni DJ sastav Better Lost Than Stupid koji čine Martin Buttrich, Davide Squillace i Matthias Tanzmann.

Od svoje prve pojave na globalnoj muzičkoj sceni, M.I.A. je zaintrigirala publiku i svrstala se u najtraženije mlade izvođače, a ove godine, i slobodno možemo reći, kad je najpotrebnije, ima priliku glavnu festivalsku pozornicu pomaknuti svojim prepoznatljivo eksperimentalnim dance i hip hop ritmovima i melodijama. Iza ovog zvučnog i snažnog alijasa nalazi se Mathangi “Maya” Arulpragasam, “Missing In Action”, bombastična Londončanka čije porjeklo sa Šri Lanke predstavlja samo jedan od utjecaja kako na njeno umjetničko stvaralaštvo tako i na društveni aktivizam.

{youtube}a1f3KkB3-s8{/youtube}

Već sa svojim prvim singlovima Galang i Sunshowers iz 2004-te postiže veliki uspjeh, a ujedno i nominacije za Academy Awards, Grammy i Mercury Prize, nakon čega je 2005-te uslijedio debi album  Arular koji je dobio ime po njenom ocu, tamilskom političkom aktivistu. Njen drugi album, ovoga puta nazvan po majci, Kala, dostiže zlatnu tiražu u Kanadi i SAD, srebrnu u V. Britaniji, a singlovi Boys i Paper Planes postaju Top Ten favoriti u SAD za 2008-u godinu. U srpnju 2010-te godine izbacuje i treći album pod imenom Maya gdje surađuje s imenima kao što su Rusko, Blaqstarr, Diplo i Switch i koji odiše dubstep basovima i inspiriran je tehnološkim promjenama u svijetu.

M.I.A. je svojim stavom i upečatljivim tekstovima već ustoličila sebe kao idola među teenagerima ali je i od strane magazina Esquire 2008. godine svrstana među 75 najutjecajnijih osoba 21-og stoljeća, dok ju je magazin Time 2009. godine uvrstio u najutjecajnije ličnosti za tu godinu, a ovog Exit-a ćete se moći i sami uvjeriti zbog čega.

Osim Magnetic Man-a, Exit ove godine ugošćuje još jednu, ovaj put francusko-njemačku super-trojku. U pitanju je internacionalni DJ sastav Better Lost Than Stupid koji čine već afirmirani DJ-evi Martin Buttrich, Davide Squillace i Matthias Tanzmann.

{youtube}4KTU0VlBdTs{/youtube}

Martin Buttrich je čovjek koji se ne boji uključiti bilo koji instrument u elektonski set, ako je potrebno. Prošle godine objavio je album Crash test a koji je posljedica 15 mjeseci rada u studiju, dok je svaka pjesma ovog Grammy nominiranog izvođača definirana predanošću i strašću. U definiranju zvuka David Squillace-a najbolje govore mjesta i plesni podiji koje je osvojio. Bilo da pričamo o Circoloco, Womb, Berghain, D.Edge, David uvijek nastupa sa nevjerojatnom energijom. Između svojih brojnih DJ nastupa širom svijeta, Matthias Tanzmann konstantno producira sviježe hitove. Osim brojnih singlova i uspješnog solo albuma Restless, poznat je po remiksima koje je radio s umjetnicima poput Mobyja, Josha Winka i Booka Shadea.

Kao pojedinci, svako od njih je tijekom svojih uspješnih karijera ostavio pečat na house i techno scene, a poslije setova kao što su Circo Loco zabave na Ibizi i ludih tuluma u Miamiju spremni su se zajedno uputiti ka tvrđavi i svojim setom doprinjeti ludilu Dance Arene.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk