Skip to main content
  • alt
  • 19.08.2015.

Moondance među 9 svjetskih najimpresivnijih

Nedavno smo pod svjetlošću punog Mjeseca ispratili trogirski elektronički dragulj unutar kamenih blokova tvrđave Kamerlengo. 

 
No dok smo zavijali na Lunu otvorenih srca i ruku podignutih prema nebeskom svodu nismo ni slutili da je u redakciji uglednog elektroničkog magazina Pulse Moondance skliznuo u fokus.

alt

 
Ponosno prenosimo kako se upravo Moondance našao u društvu svjetskih festivala koji se održavaju na impresivnim lokacijama. 
 
Jednom je mudar čovjek rekao da je vidio mnogo dalje samo zato što je stajao na ramenima divova pa bismo mogli parafrazirati i zaključiti kako je Moondance svoje mjesto među velikima zaslužio upravo zato što spoj povijesti s nečim ultimativno modernim i svježim rezultira sumom koja je mnogo više no samo zbroj dijelova.

alt

 
Tako su se uz Moondance na listi našli i rave u glečeru u ledenoj spilji u sklopu Secret Solstice festivala, portugalski rave u srednjovjekovnoj tvrđavi Castelo De Montemor-o-Velho iz 1088., potom australski Lost Paradise koji se održava u šumi na dnu Glenworth ravnice.
 
Ovdje je i Festival No.6. u nadrealističnom selu s snažnim utjecajima Mediterana, dok u Švedskoj malo izvan Rättvika u udolini duboko u šumi bijesni Into The Valley. Na listi je i njamački Melt! koji je mjesto uhvatio zahvaljujući Ferropolisu “gradu željeza”, golemom otvorenom muzeju industrijske mašinerije.
 
alt
 
Samo 15 minuta od Playa dal Carmen smjestio se Moon Valley i Day Zero festival koji će urlati na pozadni prave majanske džungle i naposljetku crkva Sv. Luke u Liverpoolu koja je gadno bombardirana 1941. sada dobila novi život kao prostor za glazbu i kulturu uz Freeze Liverpool festival. Za malo više detalja o svakom pojedinom festivalu uhvati Pulse.
 
Nije loše za jedno malo trogirsko zdanje i šaku elektroničkih entuzijasta, zar ne?
 
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop