Skip to main content
  • detroit
  • 16.05.2011.

Movement Detroit vs. IMS Ibiza

Kraj mjeseca svibnja obilježit će okupljanje najjačih glazbenika i profesionalaca iz industrije elektronskog zvuka na dvije strane svijeta; u Detroitu na Movement Electronic Music festivalu (od 28. do 30. svibnja) okuplja se jedan "lobi" a na Ibizi u sklopu konferencije International Music Summit (25. do 27.5.) kojeg organizira Pete Tong ostatak umjetnika te poznati menadžeri, govornici, tekstopisci.

Piše: 

Naslovna foto

Detroit


Movement je glazbeni maraton za sladokusce undergrounda gdje će nastupiti preko 100 umjetnika na pet bina. Preko 100,000 ljudi posjetilo je prošlogodišnji događaj u Detroitu. Nešto što su stvorili Derrick May i ekipa iz Detroita ima dugu tradiciju te se jednostavno ne propušta.
{youtube}24FFfiTlbTQ{/youtube}

IMS IBIZA
Legendarni filmski režiser David Lynch koji se nedavno bacio u produkciju elektronske glazbe te načinio svoj prvi studijski album bit će video vezom preko Skypea prisutan na IMS-u sudionicima u Gran Hotelu i to uživo iz svoj studija. U intervjuu Lynch će pokušati kazati više o svojoj inspiraciji za single "Good Day Today" kojeg su remixirali Underworld, Skream, Sasha, Boys Noize i Diskjokke. To je samo jedna od zanimljivosti ove konferencije.
{youtube}o2U7RZEbb44{/youtube}

Organizira se i tribina na kojoj će se predstaviti ugledni svjetski festivali među kojima je top tema KAZANTIP u Ukrajini. Pričat će se dosta o društvenim mrežama; Las Vegasu kao mogućoj alternativi za Ibizu; kako je dubstep osvojio Ameriku?; ujedinjeni Berlin kreirao jedinstvenu booking agenciju.
{youtube}zTpiNgPTH28{/youtube}

Od govornika prilika će biti poslušati Daniel Millera predsjednika etikete Mute kojeg će intervjuirati Richie Hawtin. Ugledni svjetski menadžeri, osnivači etiketa, vlasnici radio stanica također će pričati o svojim iskustvima.
{youtube}SIIVnj4ijjw{/youtube}

U svakom slučaju i IMS donosi od ove godine svake večeri jedan nezaboravan tulum. Prvog dana 25.05. u Pachi sviraju Seth Troxler, Jamie Jones i Damian Lazarus. Dan poslije David Guetta i Nervo prezentiraju novi koncept, a "grand finale" se organizira 27. svibnja na lokaciji Dalt Villa koje je zaštićeno kao Unescov povijesni spomenik a nastupaju 2ManyDJs, Dubfire, Pete Tong, Hercules & Love Affair, Japanese Popstars.
{youtube}JXTkZ101ZBk{/youtube}

Klubovi na Ibizi poput Spacea iskoristit će ovu konferenciju za službeno otvaranje svoje sezone. Svoj nastup u ovom klubu već su za 29. svibnja potvrdili Carl Cox, Steve Lawler, Jeff Mills, Technasia, John Digweed, Fedde Le Grand, Andy Fletcher (Depeche Mode).

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2