Baner
abop

Multimedijalni festival u Varaždinu

Četvrtak, 31 Svibanj 2012

IMPUT festival imat će ulogu promovirati multimedijalne umjetnike te staru i novu tehnologiju, ali i glazbenim programom na varaždinskom "Korzu" zabaviti posjetitelje.

IMPUT festival 2012 je novi koncept postavljen kao multimedijalna zabava i platforma za prezentiranje i razmjenu ideja lokalnih audio-vizualnih digitalnih talenata i umjetnika. Otvoren je za umjetnike koji koriste nove i stare računalne tehnologije u svom radu, ali nemaju priliku predstaviti se široj publici. Ove godine IMPUT će se održati prvi put i to od 08. do 12. lipnja na lokacijama u staroj jezgri Varaždina.

Središnji dio festivala činit će izložba postava riječkog Peek&Poke muzeja, prvog informatičkog muzeja u Hrvatskoj. Stara računala i ostala informatička tehnologija, nesumnjivo će zaintrigirati publiku svih dobi. Kako bi se stvarala uspješna budućnost, potrebno je najprije upoznati povijest, pa je tako ova “retro” izložba vezana uz interaktivne sadržaje i 3D mapiranu instalaciju, inovativan spoj umjetnosti i tehnologije.

Cijeli je događaj formiran kao jedna velika zabava pa će se u sklopu IMPUT-a održati eksplozivni koncerti i performansi te partyji na središnjem gradskom trgu. Nastupit će band ABOP (After je bolji od partija) te I.M. Klif, FnF5, Sonarscope, Gunu, Cloudfactory, Kexie, Mixel i DJ Venom. 

Multimedijalni festival u Varaždinu