Skip to main content
  • 6.06.2019.

Na Sea Dance uz čuvenu Dance Arenu stižu i vodeći techno izvođaci današnjice

Ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala obilježit će svjetska ekskluziva, jer po prvi put u svojoj povijesti, čuvena Dance Arena silazi s tvrđave na jednu od najljepših plaža Jadrana!

Piše: 


Uz legendarnu pozornicu EXIT festivala stiže i spektakularna produkcija, kao i neka od najvećih imena u povijesti elektroničke glazbe. Glavne zvijezde ove ultimativne posade jesu već ranije najavljeni globalni otac techno pokreta Sven Vath, kome se pridružuje jedan od najcjenjenijih elektronskih izvođača i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a, Richie Hawtin!

Nastup na Sea Dance festivalu bit će premijerno pojavljivanje u Crnoj Gori ove istinske techno ikone i revolucionara, zaslužnog za brojne tehnološke inovacije na glazbenoj sceni. S njim na glavnu pozornicu stiže i ključni član legendarne Hawtinove izdavačke kuće Minus i rezident najvećih svjetskih partyja, Jon Gaiser. Još jedno od ključnih imena Dance Arene dolazi na Sea Dance, ali ovog puta na morsko izdanje druge Exitove kultne pozornice, No Sleep! Program ovogodišnje besane pozornice na plaži koja se nalazi tik do obale mora predvodit će famozni njemački producent Recondite, čiji su nastupi uživo iskustvo za sva čula, a njegov bogat opus čini ga jednim od najtraženijih izvođača na svjetskoj sceni. U No Sleep ekipi na Sea Dance festivalu uvijek se nalaze i istaknuti domaći izvođači, a prvi koji se upisuju u ovogodišnji program su Darko Milošević, Tehno Klinika, Proximus, P.S., Sabinaa, Budo Šuković i Nikola Vuković te legenda hrvatske i regionalne techno scene Skeptik, poznatiji kao Pero Fullhouse.

EXIT brings its epic Dance Arena party to the Adriatic Sea
{youtube}ZYcOsOcSSCQ{/youtube}

Lider svjetske techno scene Richie Hawtin premijerno će na crnogorskoj obali zavrtjeti neki od vanvremenskih setova koji su mu osigurali status jednog od najvećih elektronskih umjetnika svih vremena. Istinski inovator i pokretač izdavačke kuće Minus, ali i kultne etikete Plus 8, uz glazbene trendove, Richie Hawtin zaslužan je i za razvoj današnje opreme koju koriste gotovo sve vodeće DJ zvijezde. Njegova autentičnost ogleda se i u brojnim pseudonimima kojima “pokriva” raskošnost svojih mogućnosti za miks-pultom, a najpoznatiji je po radu čuvenog alter-ega Plastikmana koji broji šest izdanih albuma, a posljednji, “EX”, izdan 2014. godine, inspiriran je Hawtinovim nastupom u Guggenheim muzeju. Učestvovao je u kreiranju događaja kao što su ENTER žurke koje su pokrenute 2012. u čuvenom klubu Space na Ibici, tri puta se okitio nagradom DJ Awards, a njegov album “Decks, EFX & 909” jedan je od najzapamćenijih izdanja današnjice. Ovaj velikan potvrdio je nedavno da će ove godine objaviti sedmo studijsko izdanje i da njegove fanove očekuju nastupi za pamćenje!

Vodeći se inovativnošću Hawtina, i Jon Gaiser kao Amerikanac sa sjedištem u Berlinu napravio je veliki pomak u underground elektronskoj glazbi i postao neodvojivi dio modernog techno pravca. Gaiser je oduvijek koristio moć elektronske glazbe što je rezultiralo pionirskim Minus projektima, kao što su Contakt i CNTRL. Jedan je od najpopularnijih rezidenata ENTER serijala partyja koje uvijek donose inventivne, žive setove s pratećim suvremenim vizualnim efektima. Njegova diskografija dokaz je da se Gaiser ne libi eksperimentiranja, iskakanja iz pretpostavljenih okvira i traženja novih puteva.

Najboljem provodu uz more svjedočit će berlinski producent Recondite kojeg je Richie Hawtin, kao umjetnika s autentičnim izrazom, uvrstio u svoju primarnu ENTER postavu. Intrigantni producent, koji u prirodi crpi inspiraciju za svoj organski zvuk, već nekoliko godina nalazi se u samom vrhu liste najboljih live izvođača Resident Advisora, a nosilac je i titule „The Best Live Act“ koju dodjeljuje ova glazbena platforma. Njegova uspješna izdanja za Innervisions, LIfe & Death, Hotflush, Dystopian, Acid Test i Ghostly International mjere se u milijunima YouTube pregleda, a redovni nastupi u klubovima Berghain, Fabric i Concrete donijeli su mu headlinerske pozicije na vodećim festivalima kao što su Time Warp, Dekmantel, Melt!, Nuit Sonores i drugi.

Šesti Sea Dance bit će održan od petka, 30. kolovoza, do nedjelje, 1. rujna na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi. Nastupe su do sada potvrdili najuspješniji glazbeni producent 21. stoljeća i jedan od najtraženijih izvođača na svijetu David Guetta, otac globalnog techno pokreta i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Sven Väth, vodeći njemački producent i DJ Robin Schulz i francuska klupska senzacija, duo Ofenbach. Tu su i regionalni asovi kao što su veliki Darko Rundek, moćna Senidah i popularni balkanski reperi Surreal, Fox, Kuku$, Hazze i Bekfleš.

Zbog velikog interesa ulaznice po promo cijeni samo do 14. lipnja!
Veliko interes vlada za ulaznice ovogodišnjeg Sea Dance festivala iz cijelog svijeta. Paket ulaznica za sva tri dana festivala po promo cijeni od svega 210 kn bit će dostupan samo do petka, 14. lipnja ili isteka zaliha. Ovo predstavlja fantastičnih 50% popusta u odnosu na finalnu cijenu, a ulaznice su dostupne putem službene stranice festivala. Na stranici službene turističke agencije, dostupni su i turistički paketi koji uz ulaznice, sadrže i razne druge mogućnosti za smještaj i prijevoz.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2