Skip to main content
  • 9.09.2017.

Najveći ADE do sada, a ovoga puta i na novoj lokaciji

Bliži nam se još jedan Amsterdam Dance Event, a samim time ulazimo u samu završnicu kompletiranja line upa.

Piše: 

I ptice na granama znaju da je svake godine mjesec listopad rezerviran za ADE. Sve oči elektronske glazbe usmjerne su na ovaj petodnevni spektakl koji se održava u glavnom gradu Nizozemske pod organizacijom The Amsterdam Dance Event Foundation. Krenuvši sada već davne 1995. godine, ovaj event izrastao je u najveći događaj koji elektronska glazba nudi. Ne samo zbog impresivne liste izođaća koji se tamo nalaze, već i zbog raznih radionica, predavanja pa čak i natjecanja koje tamo možete naći. Svrha samog ADE-a je da se sudionici glazbene industriji iz svih kornera kugle Zemaljske sretnu tamo, sjednu zajedno i raspravljaju o temama koje se tiču svakoga. Iako toliko različiti, na kraju svi posjetitelji se nađu na tamo i raspričaju o mnogim sličnostima koje ih povezuju.

Ove godine očekuje se najmasovniji line up do sada koji će sadržavati, preko nevjerojatnih 2500 izvođača, na 140 lokacija diljem Amsterdama. Količina bassa koja će se spustiti na grad premašiti će svaku mjeru, jer će se na cijelom eventu koristiti preko 550 zvučnika. ADE koji slovi kao najveće gazbeni biznis, ugostit će razne goste s kojima će raspravljati o bitnim temama pa će se u foteljama nalaziti face poput Martin Garrixa, Nadye Tolokonnikove, glazbenog pionira Gary Numana te autora Trainspottinga Irvie Welsha.

Svi nestrpljivo čekaju početak samog festivala, no prije nego on dođe potrebno je finalizirati popis izvođača koji će vas rasplesati na ovom spektakularnome glazbenom događaju. Sva bitna lica se nalaze tamo i zadnja imena koja su potvrđena dolaze kao 'šlag na tortu' pa tako ovdje imamo Armin van Buurena, Dixona, Ninu Kraviz, Ricardo Vilalobosa, Maceo Plexa. Osim njih, na listi su i dvije DJane koje svojim umijećem mixanja i selekcijom traka trenutno privlače najviše pažnje, Helena Hauff i Charlotte de Witte. Zadnji na ovoj listi nalazi se Britanski virtuoz John Hopkins.

Ove jeseni, prvi puta nako 16 godina, DeLaMar postaje novo mjesto održavanja konferencija. Stara lokacija Felix Meritis ulazi u fazu uređenja, dopuštajući novoodabranoj lokaciji sa sjedištem u De Brakke Grondu da posluži kao mjesto za upuštanje u zvukovne radosti. Na licu mjeste održat će se Q&A's sa renomiranim gostima poput Surgeona & Lady Starlight, Tige, Soulwax, DVS1, a uživat će te i u raznim audio-vizualni te modularnim setupima. Mnoga masterclass predavanja, live izvedbe i demonstracije opreme također će biti dio sadržaja koji će se nuditi posjetiteljima.

Popis izvođača koji su dovedeni na ovaj najveći klubski event godine možete pronaći na službenom siteu.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2