Skip to main content
  • exit festival
  • 13.06.2012.

Nizozemci snimili film o Exitu

Poznati nizozemski magazin DJ Broadcast najavio je seriju dokumentaraca koji se bave suvremenom kulturom. Među njima je i priča o organizaciji novosadskog Exit festivala.

Naslovna foto

exit festival

Ekipa Opslaan Als produkcije koju čine kreativni duo Sander Van Driel i Kevin Boitelle kreirali su veliki broj kratkih filmova, reklama i video klipova. U travnju ove godine proveli su dva tjedna u Srbiji i vratili se s dokumentarcem u kojem organizatori festivala pričaju svoju osobnu priču o nastanku Exita koji danas slovi za jedan od najboljih svjetskih festivala.

Nastao 2000. godine kao protest protiv Miloševićevog režima, ovaj jedinstveni festival još uvek igra važnu ulogu u razvoju kulturnog života Srbije“ – navodi se u izvješću magazina povodom premijere filma. „Iako najveće glazbene zvijezde svake godine zatresu tvrđavu, festival nikad nije postao potpuno komercijalni događaj i još uvijek je zasnovan na početnim idejama i uverenjima organizatora“.

Dokumentarni film koji u cjelosti možete pogledati ovdje bit će prikazan i na nizozemskoj nacionalnoj televiziji, kao i na nekoliko festivala dokumentarnog filma širom svijeta.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2