Skip to main content
  • alt
  • 23.06.2015.

No Sleep Novi Sad – Kompletan program druge najveće pozornice Exita!

Oaza alternativnog naličja housea, techna i bassa naziva je vrlo znakovitog imena koje sugerira plesni somnambulizam –  No Sleep Novi Sad!

 
Nema spavanja pa čak ni drijemanja na ovoj lokacji iza mts Dance Arene. Proteklih godina poznata kao HappyNoviSad ove godine se realizira u suradnji s popularnim klubovima 20/44 i Drugstore te UESmagom i naravno kulturnim mjestom susretanja domaćih, portalom Happynovisad.com.

alt

 
Besani program mjesečara ove godine predvode Scott Fraser, Clockwork & Avatism Live, Bas Mooy, Charlton Live, Re:Axis, Radial, Sleeparchive Live, BOP (Abstract Elements) i kao posebni gost i zvijezda s Main Stagea Enei.
 
Kao potporni stupovi stoje neki od najaktivnijih kolektiva na domaćoj sceni kao što su Disco Not Disco, Beyond House, Public P, Hear It. Feel It. Move It, Metnem, Bassline i Mystic Stylez. Gosti No Sleep Novi Sad pozornice iz regije su Forsek iz Mađarske, Forest People iz BiH, High Roll iz Bugarske i Elarith iz Rumunjske, dok plejadu domaćih izvođača čine Schwabe, Brka, Vitanov, Damir Zekiri, Ognjem, Toshke, Techa, Klaus, Mihajlo HFM, Sloxxx, Ubivae, Lag, Scalameriya, A//O & kӣr Live,  Filip Xavi, Steve Whisper, Monosaccharide, Jackie Dagger, Phillie P, Codex & Kastiljas MC, Rahmanee, Senzzor, Okee i Subview.
 
U četvrtak 9. srpnja kapetana Zaspana s očiju plesača tjera beogradski klub 20/44 uz dvije DJ asocijacije, house ikone Disco Not Disco i njihove legitimne nasljednike Beyond House, čiji će posebni gost biti škotski house doajen Scott Fraser koji se selidbom iz Glasgowa u London isprepleo s Andrewom Weatherallom i Timom Fairplayem s kojima dans vodi label i serijal partija “Crimes of the future”.

alt

 
U petak 10. srpnja u okviru Public P večeri koju predstavlja UESmag.com, apsolutne zvijezde su CW/A „live“ duo koji čine dugogodišnji suradnici i izuzetno cijenjeni producenti Clockwork i Avatism.
 
Prvi put je projekt predstavljen na SONAR festivalu 2013. godine, kao živa verzija njihovih albuma „Adamant“ (Vakant) i „B.O.A.T.S“ (Life And Death) iz iste godine. Njihovi živi nastupi su svježe viđenje moderne techno glazbe, pozorno odabrane i zvučno besprijekorne, uz slojevit zvuk analognih ritam mašina, synthova i efekata. Vodeći portugalski techno producent Re:Axis, vlasnik je etikete „Monocline“, a izdaje i za „Planet Rhythm“, dok njegova izdanja redovno vrte Ben Klock, DVS1, Tale Of Us, Dasha Rush, Scuba, Truncate i mnogi drugi.
 
Izdvačka kuća MORD u okviru Drugstore večeri u subotu 11. srpnja, šalje svoje najveće adute, a predvodi ih Bas Mooy, jedan od glavnih predstavnika nizozemskog techno zvuka. Roterdamski producent Charlton na Exit donosi živi nastup baziran na technu devedesetih, a prepoznatljiv je po stvarima „Chaotic Behavior“, „Vulnerable“ i „Black Shlong“. Sleeparchive je već godinama jedan od predvodnika berlinskog minimalističkog zvuka, a nakon globalnog hita „Elephant Island“ redovno izdaje za Tresor i MORD. Radial je još jedan od predstavnika nizozemskog techno zvuka koji vodi legendarnu etiketu Audio Assault, prepoznatljiv po four-to-the-floor radovima poput „Storm Tide“, ali i offbeat kreacijama poput  „1980“, „Boks“ i „Keychain“. Ekipi se pridružuje i jedini srpski izvođač s čuvene MORD etikete, novosadski producent Lag poznat po offbeat techno stvarima „Sama Doma“ i „Kontrola“.

alt

 
Nedjelja 12. srpnja rezervirana je za još jednu programsku osovinu na relaciji Novi Sad – Beograd u okviru Extra Bass večeri koju zajedno vode asocijacije Bassline i Metnem uz podršku Mystic Styles, a pod patronatom online magazina Happynovisad.com. Zvijezde finalne noći su bass producent u usponu Bop (Abstract Elements) i njegov poznati kolega Enei, obojica iz Sankt Petersburga, a izdaju za vodeće izdavače Hospital, Critical, KOS.MOS, Med School i Exit Records. Pored njih, tu su High Roll iz Bugarske i Elarith iz Rumunjske.
 
Ulaznice možete uhvatiti na prodajnim mjestma Entria porazasutim diljem Lijepe Naše i na web stranici Entria kao i na https://www.exittrip.org/en gdje možete uhvatiit čitav paket sa smještajem već od 99 eura. Sve ovo ujedno možete obaviti i preko vaše Klubske pošaljete li nam koje slovo na travel@klubskascena.hr a detalje pročitajte ovdje. No kako ne biste trebali brinuti o logistici jer se mao teže spontano manifestirati u Novom Sadu Scena nudi partybus za Exit i Sea Dance iz Zagreba i Rijeke pa si slobodno dogovori transport rasplesanih stopala preko nas. Pis aut
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2