Skip to main content
  • 16.02.2017.

Nova imena pridružuju se The Prodigyju u Umagu!

Zvijezdama možeš smatrati ljude pervertiranih privatnosti pod javnim povećalom, hidrogenske bombe koje trepere na noćnom nebu ili pak, ako si sasvim glazbeno uštimani metronom koji voli sunce, more, pijesak među prstima i glazbu, skoknuti u Umag na Sea Star Festival.

 
Prije 50. godina, 1967. dogodilo se jedno specifično ljeto kada su Djeca Cvijeća, umorna od borbi, politike, ratova, degradacije i segregacije iskoračila iz žrvnja kapitalizma ne bi li se zajedno borili za mir, slobodu govora, ljudska prava, društvenu, rasnu i spolnu ravnopravnost – ideja borbe glazbom koja je toliko bliska misiji EXIT-a da poveže regiju na potpornjima ideja koje je donio duh prvih glazbenih festivala. 
 
U regiji koju voliš zvati zajedničkim ujedinjujućim imenom Balkana, ovu misiju preuzeo je EXIT festival, postavljajući se kao središte regionalnog festivalskog ljeta uz poker nagrada najboljeg europskog festivala već u džepu. "EXIT Ljeto Ljubavi 2017." tako spaja 4 festivala u jednu cjeloljetnu bakanaliju.

 
Plešeš na rumunjskom Revolution festivalu nominiranom za najbolji novi i najbolji mali festival u 2016. Od 6- do 9. srpnja zatim naoštriš uši i stegneš žniranac za centralni ukras stola, EXIT sam u Petrovaradinskoj tvrđavi, da bi se protegnuo dalje i pošao na još jednu EXIT Avanturu u 4. izdanje Sea Dance festivala od 13. do 15 srpnja. No onaj zbog kojega smo ovdje je ipak Sea Star festival, kao prvi od četvorke međusobno tematski povezanih festivala, nova klica EXIT-a koja se smješta u zvjezdane morske prostore umaškog Stella Maris turističkog kompleksa 26. i 27. svibnja na 6 floorova. Dodaš još jedan dan ranije za zagrijavanje i jedan za veliki after zatvaranja dan nakon. Za sada već znaš da su s tobom kao dobrohotna pacifistička vojska Ljeta Ljubavi The Prodigy, Dubioza Kolektiv i Urban&4, a sasvim svježi novi, prije nekoliko minuta preneseni, info donosi nadopune lineupa. 
 
Stiže legendarni hitđija sonično bulimični Fatboy Slim, techno ikona Paul Kalkbrenner uz ekskluzivu "Back To The Future" Showa, furioziteti Penduluma i dubstep-rock MODESTEP Live-a. Regionalna žanrovsko klizna pojačanja čine Brkovi, Elemental, Jonathan, Artan Lili, kao i hip-hop zvjerke Bad Copy, High5 & KUKU$ Klan, Kiša metaka, Krankšvester (Sett & 3ki Stil), Sassja i Matter – Dacho, Tunja i Levanael.
 
Pa stoga voli, pleši, gledaj zvijezde, budi zvijezda svoje osobne priče, zaljubi se u ljude i život i daj dostojnu posvetu jednoj pola stoljeća staroj ideji onih koji su svijet vidjeli ne onakvim kakav jest već potencijalom svega onoga što može biti kada ego zaspe. Vidimo se u Umagu kroz nekoliko mjeseci!, a da budeš totalno zapetljan u petlju i pronađeš upade, izvoli skokni na službeno web sidro ovdje. Enjoy!
 
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2