Skip to main content
  • 19.04.2019.

Novi festival Quarantine of Art održat će se u Dubrovniku

Quarantine of Art je novi festival glazbe i umjetnosti na našoj obali, a održat će se u Dubrovniku u terminu od 9. do 11. kolovoza.

Piše: 


Festival je dobio ime po poznatim 'Lazaretima' koji su bili prvi karantenski sustav na svijetu. U srednjovjekovnom razdoblju zgrade Lazareta koristile su se kao mjera za suzbijanje bolesti, ali sada je mjesto za drugačije vrste epidemija; epidemije dobre glazbe i umjetnosti. Tri oblika unutar simbola karantene predstavljaju umjetnost, raznolikost i zajedništvo.


Photo credit: dubrovniknet.hr

Festival Q&A pružit će svojim gostima posebno audio-vizualno iskustvo. Svoj zvuk predstavit će neki od najboljih mladih međunarodnih i lokalnih umjetnika u raznim žanrovima underground glazbe, od dublje strane house glazbe do sirovog techno zvuka. Kada je riječ o likovnoj umjetnosti, predstavit će se i slikari iz Hrvatske kroz izložbe tijekom dana. Lokacija su već spomenuti Lazareti odnosno antički klub Lazareti koji se nalazi u zgradi iz 17. stoljeća, a za ovu posebnu prigodu odvijat će se noćni događaji u predvorju na otvorenom.

Tema festivala bit će "Drevni vrt" popraćen posebnim dekorom i vizualizacijama. Iako je to audio-vizualni festival, sadržavat će i neki edukativni program kroz DJ / producentske radionice na kojima će sudjelovati neki od najboljih hrvatskih umjetnika. Ideja festivala je da se Dubrovnik uz kulturnu destinaciju predstavi i kao party destinacija. Također ideja je predstaviti lokalne umjetnike uz neka veća imena scene.

U prvoj fazi line up-a svoj nastup potvrdili su Joe Red (Toolroom / Sola) – Španjolska,  DJ Jock (Suara / Intec) – Split. Lokalni izvođači: Maroje, Dotur & Champa, Flora & Lija, Denis T. Drugi val izvođača bit će objavljen 9. svibnja kao i informacije o prodaji ulaznica.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2