Skip to main content
  • 29.09.2017.

Nox festival – najiščekivaniji techno party ponovno trese Šibenik

Bio je to prosinac 2014. godine kad su se prvi put održala dva Nox partija iznad tunela na Tehnološkoj cesti.

Piše: 


Samo dva partija je i trebalo da se pokrene uspavana šibenska partijanerska scena, a o njima se i danas priča. Nakon toga održala su se još dva izdanja Noxa, jedan na proljeće 2015. i jedan koji je bio u sklopu dočeka nove 2016. u Aurora klubu.

Nakon više od 2 i pol godine Nox festival ide dalje. Ove jeseni i zime očekuju nas nova tri Nox partija i to na novoj lokaciji, u uvali Minerska u šibenskom kanalu. Novi prostor pružit će organizatorima još bolje mogućnost za audio-vizualni spektakl po čemu su i prepoznatljivi svi dosadašnji Nox partiji.

Prvi Nox party održat će se 11. studenoga, a što se tiče programa, organizatori planiraju ponuditi nešto novo i drugačije za Šibenik.

Tonko Mikulandra kao glavni organizator Noxa naglašava da će se i ovog puta voditi isključivo kvalitetom glazbenog izražaja, ispred razvikanih i prožvakanih imena.

Pripremamo opet nešto što se u Šibeniku može rijetko čuti i vidjeti. Kao i na prvim Noxovima i ove partije će krasiti audio-vizualni spektakl, ali opet novi Noxovi neće biti slični prethodnima, odnosno opet radimo nešto novo i bolje. Nije nam cilj da svaki party bude ista priča s istim imenima koja se vrte svako malo u Šibeniku i okolici. Na novom Noxu nastupat će izvođači koji prvi put nastupaju u Šibeniku ali i  Hrvatskoj, DJ-evi koji će se moći čuti sad i tko zna kad opet. Prvim Noxom smo pokrenuli šibensku rave scenu, nakon toga smo morali pauzirati zbog gubitka prostora, ali sad na novoj lokaciji nastavljamo graditi temelje underground scene te pokazivati mladima kako je to nekad bilo u Hrvatskoj i svijetu. Želimo da se i ovaj put u Šibenik dolazi samo radi Noxa”, ozbiljan je Mikulandra u svojim planovima.

A ono po čemu je Nox festival poznat su sigurno impresivni vizualni efekti oko kojih se organizatori posebno trude. Ante Šmit, zadužen za vizualni identitet Noxa, najavljuje još bolja vizualna iznenađenja.

Fotogalerija 27.12.2014. Nox Festival

Nastavljamo i dalje s vizualnim efektima, koje se nema priliku inače viđati na partijima po Šibeniku ali i šire. Ono što vidimo da se radi vanka po svijetu, mi to pokušavamo donijeti kod nas i u tome vrlo dobro uspijevamo. Svi se i danas sjećaju kako je to bilo iznad tunela prve godine, tada se prvi put moglo vidjeli video mapiranje i 3D projekcije, a ovaj put idemo još više i bolje. Pokušat ćemo opet iznenaditi sve posjetitelje s nekom novom pričom.  Možda sredimo i neke holograme ovaj put”, simpatično priča Šmit.

Fotogalerija 06.12.2014. Nox Festival

A kako Tonko kaže za kraj, da nikad do sada nije bio u Detroitu ili Berlinu, ali zato već godinama u Šibenik dovodi dašak atmosfere tih svjetskih techno metropola.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop